Bijgewerkt: 26 januari 2021

Supermarkt aan de Van der Hooplaan in ontwikkeling

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-03-2013

De firma Netjes Beheer BV heeft een nieuw plan ontwikkeld voor een grote supermarkt aan de Van der Hooplaan. Het gaat om de voormalige Volvo garage op de hoek met de Ambrosiuslaan. B en W hebben besloten dit initiatief in procedure te brengen, omdat dit past in de visie van de gemeente.

Al enige jaren bestaat het voornemen om op deze plek een grote supermarkt te realiseren. Dit past zowel in de wijkvisie Keizer Karelpark uit 2006 als in de detailhandelsnota uit 2008. Om uiteenlopende redenen is het eerder niet gelukt dit plan te realiseren.

Buurtkamer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De Buurtkamer aan de Van der Hooplaan 180, waar de nieuwe supermarkt zal komen


Wethouder Ruimtelijke Ordening John Levie (BBA): “Met dit initiatief van de nieuwe eigenaar van het pand starten we de procedure weer helemaal opnieuw. De eigenaar houdt in zijn plannen rekening met bezwaren die bij eerdere plannen speelden. Dit ging vooral over verkeersstromen en parkeren bij een nieuw te creëren supermarkt. Deze bezwaren zijn nu ondervangen.”

Wethouder Economisch Zaken Jan Willem Groot (CDA): “Het plan past in de wijkvisie van de gemeente om aan de Van der Hooplaan een aantrekkelijk winkelgebied te behouden en te versterken, zodat dit gebied uitgroeit tot het centrale winkelcentrum van de wijk Keizer Karelpark. Zo houden we de winkelvoorzieningen in de wijk op peil.”

Het College van B en W heeft op 26 maart 2013 besloten om het nieuwe plan vrij te geven voor participatie. In de periode van 3 tot en met 23 april kan iedereen op het plan reageren en op dinsdag 9 april organiseert de gemeente een inloopavond. Het voornemen is, om de gemeenteraad op 3 juli 2013 de startnotitie, aangevuld met de ingekomen reacties, ter behandeling aan te bieden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.