Bijgewerkt: 30 mei 2020

Taxikosten college blijven binnen de perken

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
07-08-2012

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

De taxikosten van het college van B en W van Amstelveen blijven ook in het tweede kwartaal van 2012 binnen de perken. Dit is op 2 augustus aan de gemeenteraad gemeld. De voorgaande jaren werd er circa € 125.000 uitgegeven aan vervoer door het college, nu nog maar € 75.000.

Door de dienstauto te schrappen en minder makkelijk een taxi te bestellen komen we uit binnen het nieuwe budget van € 75.000 per jaar. Zoals het er nu naar uitziet houden we zelfs ruim € 10.000 over eind van het jaar. Dit betekent, dat ook als er bijzondere omstandigheden, zijn, zoals een calamiteit, er voldoende budget is.

Ik vind het belangrijk, dat je als college van B en W het goede voorbeeld geeft. Voorbeelden waar zaken uit de hand lopen als de ‘top’ het goede voorbeeld niet meer geeft zijn woningcorporaties, banken en gemeenten. In eerste instantie waren sommigen, zoals mijn eigen VVD in Amstelveen kritisch over het verdwijnen van de dienstauto. Toch blijkt het allemaal goed te kunnen en komen we nog overal.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.