Bijgewerkt: 24 februari 2020

Tentoonstelling van Han Sinke in Ateliers 2005

Nieuws -> Informatief

Bron: Han Sinke
24-10-2016

Tijdens zijn studie biologie bekeek Han Sinke het leven door een microscoop. Hij bestudeerde de relatie tussen plant, dier en landschap. De beelden uit zijn studie en de natuurreizen die hij later maakte naar IJsland, Peru en Nepal vormen de inspiratiebron van zijn werk als kunstschilder. Sinds 2014 deelt Han een atelier met de Braziliaanse kunstenares Julia dos Santos de Baptista. Deze nieuwe werkplek, in het gebouw van Ateliers 2005, fungeerde als studeerkamer voor de series rond het thema ‘Movement & Silence’:

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Han Sinke in zijn atelier voor zijn schilderij tijdens de Atelierroute 2015 op 4 oktober


‘Alles beweegt en verandert, ijsschotsen drijven, stormen komen en gaan, de aarde borrelt. Op elk moment nemen we de natuur en onze omgeving waar. Het is onderdeel van een groter geheel wat we nog niet begrijpen.’ Sinke gebruikt verschillende manieren om dit in zijn schilderijen te visualiseren. Op het doek is een wereld voelbaar die dreigt te verdwijnen als gevolg van de klimaatverandering. Leegte en explosieve krachten wisselen elkaar af. Van beperkt tot extreem kleurgebruik, zijn ‘landschappen’ geven niet alles direct prijs, ze stemmen tot nadenken over onze plek op aarde en wat ons beweegt.

Foto Amstelveen
(Foto Han Sinke - 2016)

Han Sinke: 'Arctic II'


U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening op zondag 6 november 2016 om 15.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaar. De tentoonstelling wordt geopend door Jan Verschoor, beeldhouwer en voormalig directeur van Museum Jan van der Togt. Komt u op de opening? Dan is het fijn, dat u zich aanmeldt via www.hansinke.nl/opening. Openingstijden: De tentoonstelling is te bezoeken op woensdag, vrijdag, zondag van 13.00 - 17.00 uur en op afspraak. Adres: Ateliers 2005 Van Weerden Poelmanlaan 4G, 1185 HB Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.