Bijgewerkt: 17 januari 2021

Terrassen Amstelveense restaurants zonder terrasvergunning kunnen toch open

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-06-2020

Vanaf 1 juni 2020 zijn de terrassen van restaurants weer geopend. Horeca ondernemers die in het bezit zijn van een terrasvergunning mogen op basis van het gedoogbeleid hun terras uitbreiden. De gemeente Amstelveen biedt nu ook mogelijkheden aan horecabedrijven zonder terrasvergunning om via een versnelde procedure alsnog tijdelijk een terras te realiseren. In alle gevallen gaat het om maatwerk.

Horecabedrijven zonder terrasvergunning krijgen de mogelijkheid om via een versnelde procedure een terras te openen. Het is net als bij de verruiming van de terrassen met een terrasvergunning een gedoogconstructie. De gemeente beoordeelt een aanvraag op een zestal punten: veiligheid, verkeersveiligheid, overlast, bereikbaarheid, toegevoegde waarde en kwaliteit. Verantwoordelijk Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken geeft aan: 'De horeca heeft het zwaar. Als je een kleine zaak hebt en dan ook nog eens geen terras, dan wordt het heel lastig om uit de kosten te komen met zo weinig plekken binnen. Daar waar het kan, proberen we deze groep ondernemers nu ook te helpen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken


De horeca heeft maanden haar deuren gesloten moeten houden vanwege het coronavirus. Met de afstandsregels is er een beperking op het aantal gasten dat horeca binnen kan ontvangen. De gemeente Amstelveen gedoogt een ruimere opzet van de terrassen. Door ook onder voorwaarden bij horeca zonder terrasvergunning een tijdelijk terras te gedogen hoopt Amstelveen haar horeca maximaal tegemoet te komen. Horecaondernemers die een aanvraag willen doen kunnen contact opnemen met de Balie bouwen via www.amstelveen/baliebouwen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.