Bijgewerkt: 21 oktober 2020

The Gathering speelt in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
31-10-2012

Zondag 23 september speelde The Gathering ’92 de laatste show van de tour in het Patronaat in Haarlem. Ondanks, dat de band heeft aangegeven hierna niet meer in deze samenstelling te spelen, maken ze een uitzondering voor het benefietconcert ‘Metal for Mara’, dat op 17 november 2012 plaatsvindt in P60 in Amstelveen. Dit zal de allerlaatste keer zijn, dat The Gathering in de line-up uit 1992 het album ‘Always’ ten gehore brengt.

mara Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

De flyer van Metal for Mara


The Gathering '92

In 1992 verscheen Always…, het debuutdebuutalbum van The Gathering. Van het latere succes (een internationale doorbraak, shows op onder meer Pinkpop, Lowlands en Roskilde) kan de band alleen nog maar dromen. Twintig jaar later, is de band weer in de oorspronkelijke bezetting bijeen en werd er onder de naam The Gathering ’92 flink getourd langs de verschillende podia. De tour was in principe al over, maar voor Metal for Mara maakt de band een uitzondering. Echt de laatste keer dus dat The Gathering in deze samenstelling is te bewonderen. The Gathering is een Nederlandse alternatieve rockband, opgericht in 1989 door de broers Hans en Rene Rutten en zanger Bart Smits in Oss, Noord-Brabant.

Metal for Mara

Andere bands die optreden op ‘Metal For Mara’ zijn Stream of Passion, My Favorite Scar, Kingfisher Sky, Autumn, Sin7Sins. De opbrengsten van de avond gaan naar stichting Diva Dietvorst, opgericht voor de 2-jarige Mara Dietvorst die aan een zeldzame vorm van kinderkanker lijdt. Het geld, dat hiermee wordt opgehaald zal gebruikt worden om Mara een kostbare behandeling te laten ondergaan in de USA, de enige kans die Mara heeft op herstel. De kaartverkoop is op 18 september van start gegaan op de website van poppodium P60 (www.p60.nl ). Voor meer informatie over de ziekte en de behandeling van Mara Dietvorst, zie de website van de stichting: http://www.divadietvorst.nl  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.