Bijgewerkt: 26 januari 2021

Thuisbezorgservice paspoort en identiteitskaart in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-10-2015

Inwoners van Amstelveen hoeven vanaf 19 oktober 2015 hun paspoort, of identiteitskaart niet meer op het raadhuis op te halen. De documenten kunnen namelijk tegen betaling worden bezorgd. Dit kan op elke locatie (bijvoorbeeld thuis, of op het werk) door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden. Op donderdag 15 oktober heeft de bezorgservice, in aanwezigheid van burgemeester Mirjam van ’t Veld, de eerste identiteitskaart thuis bezorgd bij mevrouw Kok. De kosten voor het bezorgen zijn € 4,95 per document.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Burgemeester Van 't Veld met de familie Kok en de medewerkster van de paspoort bezorgdienst


Burgemeester Mirjam van ’t Veld: Deze service is een uitkomst voor mensen die tijdens kantooruren niet naar het raadhuis kunnen komen, of voor mensen die slecht ter been zijn. Ik ben blij, dat wij als één van de eerste gemeenten deze service kunnen aanbieden! Als onderdeel van een pilot is Amstelveen een van de 14 gemeenten, waarbij reisdocumenten kunnen worden bezorgd.  Deze dienstverlening wordt in april 2016 geëvalueerd, waarna wordt gekeken, of deze service wordt voortgezet.

Een gespecialiseerd bezorgbedrijf levert de reisdocumenten op de afgesproken locatie af. Dit bedrijf heeft toestemming van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de bezorgingen uit de voeren. Inwoners moeten het document persoonlijk in ontvangst nemen, omdat hun identiteit ter plekke wordt gecontroleerd. Dit kan zowel thuis als op het werk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.