Bijgewerkt: 18 april 2024

Tico Pierhagen en Aguabajo in 'Villa Randwijck'

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
27-05-2019

In het kader van de afronding van de serie Jazz in de buurt - Amstelveen zal op vrijdag 31 mei 2019 in 'Villa Randwijck' het optreden plaatshebben van Tico Pierhagen & Aguabajo. Tico Pierhagen (1975 Colombia) is componist, pianist en producer. Na zijn studie aan de hogeschool voor de kunsten van Utrecht, waar hij zijn ‘Master Degree in Arts’ als toegepast componist behaalde; Daarna studeerde hij aan het conservatorium in Rotterdam.



In 2008 keert hij voor het eerst terug naar zijn geboorteland Colombia, waar hij intensief met vele Colombiaanse muzikanten werkt. Deze samenwerking resulteerde in het schrijven van zijn debuut CD 'Aguabajo' (2011). Nadat hij met zijn band heeft opgetreden in het VPRO programma 'Vrije Geluiden' was er veel aandacht voor zijn band en zijn muziekconcept. De release van zijn nieuwste CD ('Encendiendo' 2016) werd zeer goed ontvangen in Colombia en de Verenigde Staten binnen dat jaar rondt in Los Angeles de 'smooth jazz' productie met de Amerikaanse gitarist Richard Smith af.

Opvolgend reist Tico door Europa voor het geven van meerdere concerten en masterclasses. Na zijn verblijf in Buenos Aires in 2018 verschijnt zijn nieuwe video clip 'Ahí ons vamos'. In september 2019 zal zijn nieuwe album gepresenteerd worden in Colombia. Zijn muziek laat zich het best omschrijven als Colombiaanse Jazz folklore. Het optreden is bedoeld om het laatste optreden van het jazzseizoen af te sluiten met een feestelijk tintje. En wat is dat meer aansprekelijk dan de mooi Latijnse klanken en ritmen van bands zoals deze? Dit mooie Latin-jazzensemble bestaat uit een selectie van een aantal toppers uit de NL jazz scene. Naast Tico op piano zijn Dave Breidenbach op contrabas, Frans Cornelissen op trombone, Franklin Caesar Breeveld op sax en Mark de Jong op drums te horen.



Locatie VILLA RANDWIJCK: (optreden vrijdag 31 mei 2019 van 20.00 tot 23.00 uur). Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen tel. 0620420989. Bereikbaar met bus 347 (halte 1890); tram 5 & bus 55 (vanaf station Zuid tot halte Uilenstede). U vindt er voldoende VRIJE PARKEERGELEGENHEID! Entree zaal:  € 10; Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje).  ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting Tpodium’ Op vrijdag 4 oktober 2019 zal de ‘Stichting Tpodium’ zijn programmering voor een volgend JAZZ & BLUES seizoen wederom hervatten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.