Bijgewerkt: 29 februari 2020

Tijdelijke vertrekhal voor Schengen-passagiers op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
15-10-2016

Op 17 oktober 2016 start Schiphol met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een tijdelijke vertrekhal. Hiermee speelt Schiphol in op de recente sterke groei van het aantal Schengen-passagiers. Met deze uitbreiding van incheck- en securitycapaciteit kan Schiphol passagiers en luchtvaartmaatschappijen ook de komende drie jaar een goed serviceniveau bieden. Jaarlijks zullen naar verwachting ongeveer 2 miljoen passagiers van deze hal gebruik maken.

Foto Amstelveen
(Bron Schiphol Airport - 2016)

Artist impressions van de tijdelijke vertrekhal voor Schengen-passagiers op Schiphol


De tijdelijke accommodatie wordt gerealiseerd bovenop bagagehal Zuid ten zuiden van Vertrekhal 1 en staat door een corridor in directe verbinding met Vertrekhal 1. De hal biedt ruimte aan het vertrekproces voor passagiers met een bestemming binnen het Schengengebied. De hal wordt ongeveer 3.800 m² groot en krijgt circa 20 incheckbalies, 5 security lanes, selfservice incheckzuilen, sanitaire voorzieningen en zitplaatsen. Oplevering is gepland voor de meivakantie van 2017. De bouwwerkzaamheden vinden voornamelijk buiten de huidige passagiersgebieden plaats en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van modulaire, herbruikbare materialen.

Foto Amstelveen
(Bron Schiphol Airport - 2016)

Artist impressions van de locatie van de tijdelijke vertrekhal voor Schengen-passagiers op Schiphol


De planning is, dat de vertrekhal tot eind 2019 blijft staan. Voor de lange termijn capaciteitsgroei van de luchthaven Schiphol is eerder besloten tot de bouw van een nieuwe pier en terminal (voorziene oplevering respectievelijk eind 2019 en 2023), extra parkeergelegenheid en de vernieuwing en uitbreiding van het trein- en busstation (in samenwerking met diverse partners).

Amsterdam Airport Schiphol:

Met ruim 58 miljoen passagiers en 1,6 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2015 vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en derde in vrachtvolume. Meer dan 100 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 322 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de belangrijkste mainports en hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn circa 65.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. De ambitie van Schiphol Group is om Schiphol te ontwikkelen tot Europe’s Preferred Airport: de voorkeursluchthaven voor reizigers, airlines en logistieke dienstverleners. Zie www.schiphol.nl

Schengen?

De Verdragen van Schengen (gezamenlijk ook wel bekend als het Verdrag van Schengen) zijn overeenkomsten tussen een aantal Europese landen om het vrije verkeer van personen mogelijk te maken. Het grondgebied van deze landen vormt de Schengenzone. De verdragen zijn genoemd naar de plaats van ondertekening, het Luxemburgse Schengen. Op Europese vliegvelden wordt onderscheid gemaakt tussen Schengen-passagiers en intercontinentale passagiers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.