Bijgewerkt: 21 januari 2021

Tussenstand van de landelijke Energy Battle gemeenten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-11-2015

De uitslag van ronde één van de landelijke Energy Battle tussen 19 Nederlandse gemeenten is bekend gemaakt. Het Amstelveense team van ambtenaren en raadsleden onder aanvoering van wethouder Peter Bot behaalde in vier weken een gemiddelde besparing van 12% op elektra en gas. Koploper Bloemendaal bespaarde gemiddeld 24%. Netwerkvereniging JCI Amstelland gaat in de tweede ronde aan de slag namens Amstelveen.

Gemiddeld is door alle teams samen 16% elektra en 15% gas bespaard. Op jaarbasis is dat een besparing van  € 270. Gemeente Bloemendaal heeft in de eerste ronde van de Klimaatverbond Energy Battle de grootste besparing van 24% gerealiseerd op gas en elektra. De gemeenten Heemskerk en Haarlem volgen op respectievelijk de tweede en derde plaats met een besparing van 23% en 22%. Amstelveen staat 12de.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Op de foto ontvangt David Zuilhof (l), teamcaptain en financieel adviseur bij Rabobank Amstel en Vecht van Peter Bot (Burgerbelangen Amstelveen) wethouder Duurzaamheid een van de Wattchers, waarmee de JCI-leden de komende vier weken hun elektriciteitsverbruik gaan meten


Het doel van de wedstrijd is om deelnemers te laten ervaren, dat zij gemakkelijk en met behoud van comfort 10 tot 15% energie kunnen besparen in huis door het nemen van enkele eenvoudige maatregelen, zoals apparaten ’s nachts echt uitzetten, of de wasdroger minder vaak gebruiken.

Wethouder Peter Bot (BBA) Duurzaamheid: “Vier weken bewust energie besparen heeft mij het inzicht gegeven hoeveel energie ik verbruik met apparaten die in het stopcontact zitten, maar niet continu worden gebruikt. Zoals opladers van mobiels en tandenborstels en mijn PC en TV in de standby stand. Door het gebruik van de Wattcher zag ik het effect van sluipverbruik. Ik geef graag het stokje over aan David Zuilhof, teamcaptain van het tweede team bestaande uit leden van JCI Amstelland, een netwerkvereniging van jonge mensen uit de regio die betrokken zijn bij de lokale gemeenschap en zich op allerlei gebieden persoonlijk willen ontwikkelen en nu hun bewustzijn over energieverbruik willen vergroten.” Kijk voor meer informatie op klimaatverbondenergybattle.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.