Bijgewerkt: 27 januari 2021

Twee woningen gesloten in Westwijk op grond van de Opiumwet

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
19-11-2013

De afgelopen week (46-2013) zijn op last van burgemeester Van Zanen twee woningen gesloten in de Westwijk. Hij heeft voor deze sluitingen gebruik gemaakt van zijn bevoegdheden op grond van art. 13b van de Opiumwet.

Het betreft een woning aan de Duin en Kruidberg, waar eerder door de politie een hennepplantage was opgerold. Deze woning is op donderdag 14 november 2013 voor 3 maanden gesloten. In deze woning was in 2011 ook al een hennepplantage opgerold.

De tweede woning is gelegen aan de Brederode. In deze woning werden meerdere verboden goederen aangetroffen, waaronder een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne, chemicaliën, een imitatie vuurwapen en valse documenten. Naar aanleiding van het onderzoek en de aangetroffen goederen is de woning op vrijdagmiddag 15 november 2013 op last van burgemeester Van Zanen door de gemeente voor 3 maanden gesloten.

Dit nadat een verzoek van de bewoners om in de woning te mogen blijven wonen door de voorzieningenrechter op dezelfde dag bij de rechtbank in Amsterdam was afgewezen. Na de sluitingen is in beide straten een bewonersbrief bezorgd om de bewoners te informeren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daan van Miert, 0624181570.

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen,

de secretaris mr. R.J.T. Schurink, de loco-burgemeester Herbert RaatAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.