Bijgewerkt: 31 mei 2020

Uilenstede is opnieuw de beste Amstelveense klimaatstraat

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-04-2012

Op zaterdag 12 mei 2012 viert Uilenstede met 499 andere Nederlandse straten feest voor een beter klimaat. Twee bewoners van Uilenstede zijn dit jaar weer de meest energiebewuste deelnemers van de Amstelveense Klimaatstraatfeest campagne.

Zij deden de afgelopen wintermaanden opnieuw enthousiast mee aan de landelijke energiebesparingswedstrijd. Uilenstede werd uiteindelijk 188ste van de 5000 deelnemende straten uit heel Nederland.

groot Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA)


Dit levert de bewoners van Uilenstede niet alleen een lagere energierekening op, maar ook één van de 500 prijzen van de Klimaatstraatfeestcampagne. Milieu- en energiewethouder Jan-Willem Groot (CDA) gaf op 11 november 2011 de aftrap van de campagne Klimaatstraatfeest op Speelboerderij Elsenhove. Amstelveners konden tot eind maart meedoen met energiebesparende acties en zo meedingen voor één van de 500 prijzen. In totaal deden 18 Amstelveense straten mee aan deze actie.

Lokale maatregelen

De gemeente Amstelveen juicht de campagne Klimaatstraat toe en levert zelf ook haar bijdrage aan een energiezuinige wereld en een beter klimaat. De gemeente is één van de 23 Amstelveense Duurzaamheidspartners die maatregelen benoemen en uitrollen voor minder energieverbruik en CO2-uitstoot.

Daarnaast heeft de gemeente elektrisch rijden ingevoerd, en acht laadpalen voor elektrisch voertuigen in de openbare ruimte geplaatst. Binnenkort komt de gemeente met een Zonnepanelen-inkoopactie en wordt een vervolgregeling voor subsidies op energiebesparende maatregelen gelanceerd.

Landelijke actie

Het Klimaatstraatfeest wordt jaarlijks georganiseerd door de HIER Klimaatcampagne, een initiatief van ruim 30 Nederlandse maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. Voor het Klimaatstraatfeest werkt de HIER Klimaatcampagne samen met Agentschap NL, Band op Spanning, Duurzame Buren, de Fietsersbond, het Klimaatverbond, Milieu Centraal en de Woonbond. 

De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door maatschappelijk partner Essent en door Procter & Gamble, EasyBBQ en Elton. Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.