Bijgewerkt: 5 mei 2024

Update bussluis aan de Noorddammerlaan in Bovenkerk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-04-2024

Naar aanleiding van een recent verzoek van Connexxion, de concessiehouder van het openbaar vervoer in Amstelveen, willen wij u graag op de hoogte stellen van een aanpassing aan de bussluis op de Noorddammerlaan in Bovenkerk. In 2021 is door de gemeente een knip voor doorgaand verkeer aangebracht op de route Noorddammerlaan-Legmeerdijk, door Bovenkerk, met als doel het verbeteren van de leefbaarheid en verkeersveiligheid in Bovenkerk.

Om de mogelijkheid voor Connexxion te behouden om deze route te kunnen blijven bedienen met buslijn 171 is er voor gekozen om de knip met een bussluis uit te voeren, zodat de route voor lijnbussen toegankelijk bleef. Gezien de technische staat van de Noorddammerlaan (betonplaten in plaats van asfalt) is gekozen voor een enigszins afwijkend type bussluis dan gebruikelijk.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De bussluis aan de Noorddammerlaan-Legmeerdijk, ter hoogte van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk in december 2021

Enkele weken geleden heeft Connexxion ons gemeld dat zij lijn 171 met ingang van 21 juli 2024 gaan rijden met elektrisch materieel in plaats van het huidige dieselmaterieel op deze lijn. De elektrische bussen kunnen echter niet schadeloos over de bussluis in Bovenkerk rijden. Connexxion heeft ons gevraagd om de bussluis aan te passen. Als alternatief heeft Connexxion voorgesteld om tijdelijk een andere route te gaan rijden met buslijn 171, te weten via de Salamander en Zetterij.

Wij hebben echter besloten dat we, vanuit het belang van de reiziger en eenduidige lijnvoering, de bussluis zullen gaan aanpassen, zodat Connexxion de huidige route kan blijven rijden. De bussluis zal komende weken worden aangepast. Een kortstondige omleidingsroute voor de bus valt hierbij niet uit te sluiten.

Zoals bekend, is tegen het aanbrengen van een knip in de doorgaande route door Bovenkerk door een aantal belanghebbenden hoger beroep ingesteld bij de rechtbank. Over de zittingsdatum van dit hoger beroep hebben we tot op heden nog geen informatie ontvangen van de rechtbank. In afwachting hiervan zijn we, ongeacht de uitkomst van het hoger beroep, wel al begonnen aan een aantal inrichtingsschetsen van de buitenruimte in de bocht van de Noorddammerlaan en de Legmeerdijk, tussen Silversant, de ingang naar het Amsterdamse Bos en de St. Urbanuskerk. Bij alle varianten ligt de nadruk op het verbeteren van de verblijfskwaliteit van het gebied.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.