Bijgewerkt: 26 januari 2021

VVD-Amstelveen is oneerlijk over het standpunt van Oude Dorp bewoners

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Het Oude Dorp
30-06-2020

Namens de Stichting Het Oude Dorp kregen wij dit bericht via Gijs ter Kuile: 'Volgens bewoners en ondernemers in het Oude Dorp liegt de VVD-Amstelveen, en in het bijzonder raadslid Feenstra. In een artikel, geeft het raadslid aan ‘de plannen zijn dan ook zoveel mogelijk in samenspraak met bewoners en ondernemers in het Oude Dorp tot stand gekomen.' Echter zijn een groot deel van de bewoners en 75% van de ondernemers, winkeliers en horeca het niet eens met de plannen in de huidige vorm. Dat de heer Feenstra de woorden ‘hierover is uitgebreid overleg geweest’ in zijn mond durft te nemen, is ronduit schandalig, aldus de Stichting Oude Dorp; ‘er is enkel sprake geweest van eenzijdige communicatie vanuit de gemeente en met alle input van bewoners en ondernemers is dan ook niets gedaan het afgelopen jaar.'Volgens Feenstra zijn ondernemers in meerderheid voor het afsluiten van het Oude Dorp voor het vele autoverkeer, echter blijkt uit documenten dat 75% van de ondernemers en winkeliers dan ook tegen het plan zijn in de huidige vorm. Deze documenten zijn in het bezit van onze redactie. Het aantal bezwaarschiften tegen het verkeersbesluit en gelieerde beeldkwaliteitsplan druppelt dan ook binnen bij de gemeente.

Wilt u ook bezwaar maken tegen de afsluiting van het Oude Dorp? Dit kunt u eenvoudig doen via Amstelveen.nl/bezwaarschrift ovv Zaaknummer: Z20-035150. Meer informatie over de achtergrond en bezwaren van ondernemers en bewoners in het Oude Dorp die zich aan het verenigen zijn in de Stichting Het Oude Dorp, zijn te vinden via verschillende lokale media en het volledige verhaal via https://bit.ly/oudedorp


Update: Door Michel Beckers fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen en de SP-Amstelveen wordt bijgaande ook morgenavond in de gementeraad besproken!


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.