Bijgewerkt: 30 mei 2020

Vakantie uittocht op Schiphol begonnen

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
30-06-2008

Afgelopen weekend (28 juni 2008) is de vakantie uittocht op Amsterdam Airport Schiphol begonnen. In juli en augustus reizen ongeveer 9,7 miljoen passagiers via Schiphol, ruim 50.000 minder dan vorig jaar. Topdrukte wordt verwacht op vrijdag 25 juli met ruim 175.000 passagiers (aankomend vertrekkend en transfererend). Vorig jaar viel de drukste dag op vrijdag 27 juli met 174.618 passagiers.

Departures Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Vertrekhal op Schiphol


Zomermaatregelen

Schiphol heeft maatregelen genomen om deze drukte op te vangen. Extra personeel begeleidt passagiers en wijst indien nodig de weg. Entertainers vermaken de vakantiegangers tijdens het wachten. Op de parkeerplaatsen biedt Schiphol extra service aan om snel te parkeren en er worden extra parkeerplaatsen opengesteld. Deze parkeerplaats, P3 Extra, ligt langs de dienstweg van Schiphol-Oost naar Schiphol-Centrum vanwaar bussen passagiers naar de terminal brengen. Om de loopafstanden te verkleinen en het vakantiegevoel te vergroten rijden er tuktuk's op de parkeerterreinen.  Lang parkeren op de luchthaven kan vanaf 5 euro per dag (Schiphol Smart Parking).

Reisadvies

Vanwege de extra drukte adviseert Schiphol reizigers de komende weken op tijd naar Schiphol te komen. Reizigers moeten rekening houden met langere wachttijden. Deze tijd beperken kan door gebruik te maken van de self-service check-in kiosken of door thuis via internet in te checken. Voor meer informatie over inchecken en reistips zie: www.schiphol.nl.

See Buy Fly

Alles wat achter de paspoortcontrole gekocht wordt, mag mee het vliegtuig in. Ook drank, parfum en make-up. De winkeliers verpakken deze aankopen volgens de nieuwe veiligheidsregels verzegeld in de speciale See Buy Fly tas. Voor meer informatie en ook reistips zie: www.schiphol.nl.

EU-Regels handbagage

Van huis meegebrachte vloeistoffen en gels mogen alleen mee in de handbagage als de verpakking niet groter is dan 100 ml en zij passen in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal 1 liter. Per persoon is één zakje toegestaan. Amsterdam Airport Schiphol adviseert reizigers om vloeistoffen die niet nodig zijn tijdens de vliegreis in de ruimbagage te doen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.