Bijgewerkt: 22 januari 2021

Vanaf maart 2019 start buslijn 551 in Westwijk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-12-2018

Vanaf 3 maart 2019 wordt in Amstelveen-Zuid een nieuwe buslijn gestart. Bewoners van Westwijk kunnen tijdens de ombouw van de Amstelveenlijn gebruikmaken van een pendelbus tussen de lijn 51-eindhalte Amstelveen Westwijk, het Westwijkplein en Ziekenhuis Amstelland. Deze pendelbus, lijn 551, doet onder andere ook de gezondheidscentra Duizendblad en Marne aan.

Vanwege de ombouw van de Amstelveenlijn wordt tram 51 vervangen door bus 55, maar die stopt al bij de halte Sacharovlaan. De pendelbus zorgt ervoor dat ook het zuidelijke deel van Westwijk wordt ontsloten voor reizigers die niet naar de verder weg gelegen haltes kunnen lopen of fietsen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2018)

De route van bus 551 in Amstelveen


 Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer is verheugd met de komst van de pendelbus. 'Bewoners hadden zorgen over de bereikbaarheid van ouderencentra, gezondheidscentra en Ziekenhuis Amstelland. Vorige week nam ik op het Dignahof 450 handtekeningen in ontvangst, die de urgentie van een goede busverbinding onderstrepen. De nieuwe buslijn 551 gaat voorlopig tot en met eind 2020 rijden. In deze periode werken wij ook aan een meer permanente oplossing voor een bus vergelijkbaar met de voormalige lijn 199. Ik ben blij dat wij de bewoners die op deze busverbinding zaten te wachten deze kerstboodschap kunnen brengen.”

De pendelbus doet de volgende haltes aan:
-Eindhalte lijn 51 (in de bocht Loethoelilaan, nabij Gezondheidscentrum Duizendblad)
-Westwijkplein
-Halte Seine (Gezondheidscentrum Marne)
-Ziekenhuis Amstelland

Hoe vaak en wanneer? De bus gaat zeven dagen per week iedere 40 minuten rijden tussen 07.00 uur ’s morgens en ongeveer 23.00 uur. Reizigers kunnen gewoon betalen met de OV-chipkaart bij de chauffeur. Het materieel is voorzien van een rolstoelplank om één passagier in rolstoel mee te kunnen nemen.

Overstap lijn 55 en R-netlijnen Uithoorn. Naast de pendelbus is er ook overeenstemming bereikt over een extra overstapmogelijkheid van de R-net lijnen uit Uithoorn en Aalsmeer (347 en 348) op buslijn 55. Deze extra stop komt in de buurt van de halte Zagerij waar de RNet-buslijnen 347 en 348 (van/naar Uithoorn) stoppen. Lijn 55 stopt hier om de hoek, op de dr. Willem Dreesweg. Zo ontstaat hier een compacte overstap als alternatief voor de per 3 maart vervallen overstap op halte Poortwachter. Ook deze maatregel geldt gedurende de ombouw van de Amstelveenlijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.