Bijgewerkt: 27 januari 2021

Vastgoedproject Schiphol in Italie wint prijs

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
17-11-2010

Schiphol Real Estate heeft op 12 november 2010 de prijs voor de meest innovatieve aanpak voor een logistiek businesspark in Italië ontvangen voor het vastgoedproject Avioport Logistics Park.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Assologistica Italia, de belangrijkste branchevereniging voor logistiek in Italië. Avioport Logistics Park ligt tegenover de internationale luchthaven van Milaan Malpensa. Het beslaat een gebied van 10 hectare met vier bedrijfsgebouwen (ca 52.000 m²) en drie kantoorgebouwen (ca 15.000 m²). Schiphol Real Estate is een 100% dochter van Schiphol Group.

Avioport  Amstelveen
(Foto Schiphol Group - 2010)

Het Avioport Logistics Park, het eerste moderne business park vlak naast de luchthaven Milaan Malpensa. Een professionele omgeving voor zowel nationaal en internationaal actieve bedrijven


André van den Berg, directeur Schiphol Real Estate: 'We zijn verheugd met deze prijs voor het businesspark. Avioport Logistics Park is naar voorbeeld van de AirportCity-formule van Schiphol Group opgezet en ontwikkeld. Het biedt een hoogwaardig bedrijventerrein met bedrijfs- en kantoorgebouwen voor luchthavengerelateerde bedrijven op het gebied van logistiek en distributie. Voor de luchthaven Malpensa en directe omgeving is dit het eerste bedrijventerrein voor logistieke dienstverlening.'

Schiphol Real Estate ontving de prijs voor de integrale gebiedsontwikkeling van Avioport waarbij vastgoed, voorzieningen en services in het business park een prominente plek kregen. Het businesspark is ruim opgezet met veel groen in de openbare ruimte. Het biedt diverse voorzieningen en services zoals een bar, restaurant, vergaderzalen, parkmanagement, security, douane en een shuttle service naar de luchthaven. Op Avioport zijn Fedex, DHL, Agusta Westland, CargoItalia, SASCO en diverse andere luchtvracht gerelateerde bedrijven gevestigd.

Avioport Logistics Park

Schiphol Real Estate is in 2003 met een lokale Italiaanse partner Finair gestart met de ontwikkeling van Avioport Logistics Park bij Milan Malpensa Airport. Medio dit jaar is gestart met de bouw van het vierde en laatste bedrijfsgebouw van ca 13.000 m2 en een ondergrondse parkeergarage met 200 plaatsen. Beiden worden eind 2011 opgeleverd. Daarmee wordt de gebiedsontwikkeling van Avioport Logistics Park voltooid.

Schiphol Real Estate

Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.