Bijgewerkt: 3 augustus 2020

Veel belangstelling voor de bomenexcursie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-10-2012

Amstelveen staat bekend als een groene gemeente. De gemeente huisvest ruim 31.000 bomen. Deze bomen worden jaarlijks gecontroleerd op ziekte en waar nodig onderhouden. Het gaat dan om snoeien, rooien en het vervangen van bomen.

Een deel van het bomenbestand is verouderd en slecht van kwaliteit. Daarom zijn deze bomen aan vervanging toe. Een klein deel van het bestand veroorzaakt ernstige overlast. Deze bomen zijn om die reden niet te handhaven.

bomen Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

De deelnemers van de bomenexcursie krijgen uitleg over hoe en waarom worden de bomen in Amstelveen gerooid en vervangen


Dit najaar worden daarom op diverse plaatsen binnen Amstelveen bomen gerooid en vervangen. Op vele plekken worden jonge nieuwe bomen herplant. Dit is afhankelijk van de beschikbare ruimte, de bestaande beplanting in de directe omgeving en andere plaatselijke omstandigheden zoals verkeer, standplaats ten opzichte van tuinen en het gewenste beeld in de straat.

Een bus vol geïnteresseerde Amstelveners trok maandagmiddag 15 oktober 2012 door Amstelveen tijdens de bomenexcursie. Bomendeskundigen van de gemeente vertelden over de diversiteit aan bomen en het boombeheer van de gemeente.

In diverse wijken werd gekeken naar het groen. Deze maand start de jaarlijkse renovatieronde. Er werd uitgelegd, waarom bepaalde bomen worden weggehaald en waar nieuwe bomen worden neergezet.

Wilt u weten op welke locaties bomen gerooid worden, download het overzicht van de bomenrenovatie (pdf, 113 kb). Elke renovatieactiviteit heeft een objectnummer. Heeft u een vraag, of opmerking over een renovatieactiviteit? Vermeld dan altijd het objectnummer. Lees meer: over de BomenrenovatieAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.