Bijgewerkt: 28 januari 2021

Veenschuur op Speelboerderij Elsenhove wordt herbouwd

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-01-2013

Groengebied Amstelland en de gemeente Amstelveen hebben in overleg besloten de in 2011 afgebrande veenschuur Geertruida te herbouwen op het terrein van Speelboerderij Elsenhove. In februari wordt begonnen met de bouwwerkzaamheden. Het is de bedoeling dat de schuur in april 2013 gereed is.

Veenschuur Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

In september 2006 werd naast de kinderboerderij Elsenhove een veenschuur met de naam 'Geertruida' geopend en een grondwatermeter in gebruik genomen. De opening werd verricht door wethouder sport en recreatie, mevrouw Joss Tabak


De veenschuur gaat een rol spelen in het activiteitenaanbod van de speelboerderij. Ook komt er een tentoonstelling in de veenschuur over het ontstaan van Amstelveen. Zonnepanelen voorzien de verlichting in de veenschuur van elektriciteit.

Daarnaast gaat de speelboerderij een natuurlijke speelplek realiseren op de huidige speeltuin van Elsenhove. De uitstraling van de speelplek sluit aan bij de veenschuur: houten palen en wilgenhout.

De werkzaamheden kunnen voor bezoekers enige overlast geven, dit omdat een deel van het terrein vanwege de veiligheid van (jonge) bezoekers is afgezet.

Vandalismegevoelig

Op 11 januari 2011 is veenschuur Geertruida in recreatiegebied Elsenhove van Groengebied Amstelland volledig afgebrand. Ruim 30 jaar geleden brandde de schuur ook af.

Veenschuur Amstelveen
(Foto Ronald van Doorn - 2011)

De op zondagmiddag 17 september 2006 geopende veenschuur op het terrein van Speelboerderij Elsenhove is op 11 januari 2011 vroeg in de ochtend om 5 uur 30 helemaal afgebrand


Vanwege de vandalisme gevoeligheid heeft het bestuur van Groengebied Amstelland besloten de veenschuur niet te herbouwen op de oorspronkelijke locatie, maar om te onderzoeken, of herbouw op een andere locatie mogelijk is. In samenspraak met de gemeente Amstelveen is een nieuwe locatie gevonden op het terrein van Speelboerderij Elsenhove aan de Bankrasweg 1 in Amstelveen. Voor meer informatie over de boerderij zie www.elsenhove.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.