Bijgewerkt: 13 augustus 2020

Veiling zonnepanelen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-10-2012

Goed aanbod voor deelnemers groepsaankoop zonnepanelen

Tot 24 september 2012 konden de bewoners van Noord-Holland zich inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen, SamenZonneEnergie. Op 24 september heeft de veiling van deze groepsaankoop plaatsgevonden.

Na een aantal rondes heeft het Noord-Hollandse bedrijf MetDeZon, gespecialiseerd in het leveren van zonnestroomsystemen, de veiling gewonnen. In de eerste weken van oktober hebben alle 12.556 deelnemers een persoonlijk aanbod ontvangen, dat ze tot en met 11 november 2012 kunnen accepteren.

zonnepaneel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Zonnepanelen aan de muur van een woning


MetDeZon heeft de veiling gewonnen met een aanbod, dat 22% onder het gemiddelde van de eerste veilronde lag. Daardoor zijn de prijzen van de pakketten lager dan SamenZonneEnergie als indicatie op de website had vermeld. Als slechts 20% van de ingeschreven deelnemers het aanbod accepteert, komen er in de komende 5 maanden 20.000 zonnepanelen bij. Dat vertegenwoordigt een jaarlijks vermogen van 4,5 MW. De verduurzaming van Noord-Holland, en dus ook Amstelveen, krijgt via deze groepsaankoop een stevige duw in de rug.

Hoewel zonnepanelen ook zonder subsidie rendabel zijn, maakt het de aanschaf van zonnepanelen voor velen nog aantrekkelijker. Vanaf 2 juli 2012 heeft de overheid een subsidiepot beschikbaar gesteld van in totaal 22 miljoen voor de aanschaf van zonnepanelen. De subsidie kan worden aangevraagd voor 15% op de materialen tot een maximum van 650 euro. Er zit nog meer dan 7,5 miljoen in de pot en is er dus een grote kans, dat deelnemers aan deze groepsaankoop dubbel profiteren: een scherpe prijs én subsidie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.