Bijgewerkt: 18 januari 2021

Verbindingsdiner 2020 van JCI Amsterdam-Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: JCI Amstelland
28-12-2019

De afgelopen jaren organiseerde JCI Amstelland het verbindingsdiner. Het diner begint steeds meer een begrip te worden in de regio. Ook voor de 5de editie zullen er dit jaar op zaterdag 11 januari 2020 weer een groep mensen bij elkaar komen om gezamenlijk te koken en gezellig te dineren.

Het diner is een aantal jaren geleden door JCI Amstelland in het leven geroepen om de wat meer geïsoleerde mensen met elkaar in verbinding te brengen. Na het succes van vorig jaar in Kudelstaart zijn wij dit jaar weer terug in Amstelveen. Het diner vindt plaats op zaterdag 11 januari 2020 in de wijk Groenelaan. Na de Pantry, de Volksuniversiteit en wijkcentrum het Open Hof heeft nu bassischool de Horizon de deuren voor ons geopend. Vanaf 15:00 uur staat er een drankje klaar voor de deelnemers, waarna er een duurzame maaltijd gekookt en geserveerd zal worden.

Doordat de leerlingen van groep 8 van basisschool De Horizon ons dit jaar zullen helpen bij de organisatie, zal er dit jaar een nieuwe twist worden gegeven aan het event. Het leeftijdsverschil zal flink uiteenlopen, waardoor er een mooie dynamiek zal ontstaan. Lijkt het u leuk om met een gezellige, diverse groep mensen van verschillende leeftijden te eten en te koken? Geef u dan snel op door het formulier op de website in te vullen: https://jciamstelland.nl/verbindingsdiner-11-januari-2020/.

JCI Amstelland kan het diner kosteloos aanbieden door de opbrengsten van het NetZomer beachvolleybal toernooi dat zij eerder dit jaar hebben georganiseerd. Dit is een van de vele activiteiten die de netwerkorganisatie organiseert in de regio. Wilt u meer weten? Neem dan eens een kijkje op onze website: https://jciamstelland.nl/ of e-mail naar info@jciamstelland.nl t.a.v. David.

Foto Amstelveen
(Bron JCI Amstelland - 2019)

De flyer van het 5de Verbindingsdiner van JCI Amstelland


Junior Chamber International, gewoonlijk JCI genoemd, is een internationale niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk van jongeren tussen 18 en 40 jaar oud. Ze heeft leden in ongeveer 124 landen, en regionale of nationale organisaties in de meeste daarvan. De eerste lokale JCI afdeling werd opgericht in 1915, maar de internationale overkoepelende organisatie Junior Chamber International (JCI) werd in Mexico in 1944 gestart. Ze heeft een raadgevende status bij de Raad van Europa, bij de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties en bij de UNESCO. Ze moedigt jongeren aan om actieve burgers te worden en deel te nemen aan inspanningen voor sociale en economische ontwikkeling, en internationale samenwerking, goede wil en begrip.

De lokale organisaties worden aangeduid als 'Chapters' of Lokale Organisatie Leden (LOM) met een lokaal bestuur, en het is op het lokale niveau dat de meeste activiteiten plaatsvinden: conferenties, projecten, lokale publicaties, enz. Een Chapter is lid van een nationale organisatie of Nationaal Organisatielid (NOM) dat wordt bestuurd door een nationaal bestuur. De verschillende NOM's zijn lid van Junior Chamber International. De internationale organisatie publiceert JCI World, een driemaandelijks tijdschrift, in zes talen. Ze houdt een jaarlijkse conferentie, het JCI Wereldcongres, in november van elk jaar en regionale jaarvergaderingen, de JCI-gebiedsconferenties.

Gewoonlijk worden leidinggevende functies in de organisatie slechts één jaar uitgeoefend; dit geldt voor JCI Chapter Presidents, voor JCI National Presidents en ook voor de JCI World Presidents. Sommige leden worden levenslang lid van de organisatie en worden 'senatoren' en leden van de JCI Senaat.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.