Bijgewerkt: 3 juni 2020

Vergaderingen gemeenteraad op RTV-Amstelveen te zien

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-11-2011

De vergaderingen van de gemeenteraad worden vanaf nu live uitgezonden op RTV Amstelveen. De raadsvergaderingen zijn openbaar. Iedereen die dat wil, kan tijdens de vergadering plaatsnemen op de publieke tribune in de raadzaal. Daarnaast worden de vergaderingen van de raad al een tijdje via internet uitgezonden; eerst alleen in audio, vanaf februari 2010 in beeld en geluid.

Nu RTV Amstelveen televisie-uitzendingen maakt en ook digitaal uitzendt, is het tijd voor de volgende stap. De raadsvergaderingen worden daarom voortaan ook direct door RTV Amstelveen uitgezonden. Zo wordt het voor u nog gemakkelijker om (een deel van) de vergadering van de gemeenteraad te volgen.

raad  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een screenshot van de tv-uitzending uit de raadzaal op 9 november 2011 met burgemeester Van Zanen. De kwaliteit van de video en de audio is om te huilen....


De eerste (proef)uitzending van de raadsvergadering was op 9 november 2011. De beelden die via RTV Amstelveen worden uitgezonden zijn dezelfde beelden die via internet te bekijken zijn. De camera’s zijn verbonden aan het geluidssysteem in de raadzaal.

Dit betekent, dat de camera’s automatisch richten op degene die het woord voert en zijn microfoon heeft aanstaan. Tijdens schorsingen van de vergaderingen wordt een overzichtsbeeld van de raadzaal getoond.

Wilt u voortaan vanuit uw stoel de raadsvergadering volgen? Stem dan af op RTV Amstelveen (digitaal kanaal 42, analoog kanaal 45). De eerstvolgende raadsvergadering is op 14 december 2011 en begint om 20.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.