Bijgewerkt: 19 september 2020

VersSpreken in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
02-12-2011

In december 2011 bestaat VersSpreken twee jaar. Reden voor de Bibliotheek Amstelland om initiatiefnemers Matthijs Ponte en Joost Baars uit te nodigen om in de Bibliotheek een aflevering (Podcast) op te nemen over één van Nederlands grootste dichters: Lucebert.

versspreken  Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2011)

Vier dichters van VersSpreken


In VersSpreken schuiven steeds vier dichters aan om te praten over één enkel gedicht. Er worden verschillende leesingangen geprobeerd, ideeën uitgewisseld, waar nodig de confrontatie gezocht. Dat levert intense, verrassende gesprekken op; niet alleen interessant voor de doorgewinterde poëzie-lezer, maar juist ook voor lezers die dachten niet diep over poëzie te kunnen nadenken! De leesmogelijkheden van het gedicht worden verkend en vergroot. Poëzie wordt zo toegankelijk gemaakt zonder haar te versimpelen, en uitgediept zonder haar toegankelijkheid te beschadigen.

Op dinsdagavond 13 december 2011, in bibliotheek Amstelveen Stadsplein bent u van harte uitgenodigd bij de opname van VersSpreken Live! In 2010 bekroond als een van de beste Nederlandstalige podcasts en genomineerd voor de European Podcast Award.

Speciale gasten deze avond zijn dichteres Hélène Gelèns en Krijn Peter Hesselink. Het gedicht van Lucebert dat besproken zal worden vind u op onze website www.debibliotheekamstelland.nl. Via de website, of in een van onze bibliotheken, kunt u ook u kaarten reserveren voor die avond.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.