Bijgewerkt: 18 januari 2021

Vier locaties in Amstelveen om de elektrische auto's snel opladen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-11-2015

Vanaf begin december 2015 kunnen elektrische autorijders op vier locaties in Amstelveen hun auto binnen een half uur opladen. Amstelveen is daarmee een van de eerste gemeenten in Nederland die deze service biedt met maar liefst vier snellaadstations binnen haar gemeentegrenzen. De gemeente kent al zo’n 100 reguliere laadpunten met een oplaadtijd van ca zes uur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid


Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid opent op donderdag 3 december 15.00 uur in aanwezigheid van winkelend publiek en geïnteresseerden één van de vier openbare snellaadstations in de gemeente bij winkelcentrum Westwijk. Peter Bot: “Wij willen e-rijden stimuleren. Daarom hebben we geïnvesteerd in vier snellaadstations. Binnen een half uur kan een elektrische auto met snellaadmogelijkheid opladen. Een extra service en een goede aanvulling op ons ruime openbare laadpuntennetwerk. Ik hoop, dat het aantal e-rijders in Amstelveen toeneemt en onze stad er schoner van wordt.”

Vier snellaadstations. Het bedrijf Allego plaatste voor de gemeente Amstelveen de snellaadstations. Anja van Niersen, General Manager van Allego: “De stations staan op openbaar toegankelijke plekken bij winkels en het Stadshart. Het laadstation is geschikt voor alle elektrische auto’s met een snellaadfunctie en accepteert alle soorten laadpassen. Zo dragen wij bij aan uitstootvrij en duurzaam vervoer in Amstelveen”.

Na Rotterdam (twee snellaadstions) is Amstelveen de eerste gemeente met vier snellaadstations in de stad. Om het elektrisch rijden nog meer te stimuleren, werkt de gemeente aan het vereenvoudigen van het aanvragen van een openbare reguliere laadpaal door inwoners en ondernemers.

De snellaadlocaties in Amstelveen

Winkels Amsterdamseweg/ Patrimoniumlaan 2 (naast Patisserie Elzo Prenger), winkelcentrum Kostverlorenhof, Eleanor Rooseveltlaan 82 (parkeerplaatsen vóór flat), winkelcentrum Westwijk, Asserring 188 (voor hoofdingang), winkels Stadshart,  Handelsweg 37 (naast V&D)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.