Bijgewerkt: 18 januari 2021

Vijf personen aangehouden in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
07-10-2012

Bij een politieactie in Amstelveen zijn vrijdagavond op 5 oktober 2012 vijf personen aangehouden. Tijdens de actie waren er extra politiemensen op straat, zowel in uniform als in burgerkleding. Doel van de actie was om zowel zichtbaar als onzichtbaar extra toezicht te houden in de buurt om zo woninginbraken te voorkomen.

Eén verdachte kon na enig speurwerk in zijn kraag worden gevat. De politie kreeg een melding binnen van een bewoner die een inbreker in zijn huis aan de Carel Fabritiuslaan (Amstelveen) betrapte.

De man aarzelde geen moment en volgde de dader toen hij wegvluchtte. De dader wist uit het zicht te komen en de politie stelde een zoekactie in, waarbij speurhonden en de helikopter zijn ingezet.

Via de warmtebeelden van de heli was uiteindelijk te zien, dat de verdachte zich schuilhield tussen twee vuilcontainers in een steeg. Hij is aangehouden.

Vier andere mannen zijn aangehouden voor poging tot diefstal. Surveillerende agenten zagen hen bij een woning aan de Loethoelilaan in Amstelveen naar binnen kijken en voor de poort enige tijd met elkaar overleggen. Toen ze weer vertrokken en de politie hen enige tijd later staande hield, vonden de agenten in de auto van de verdachten inbrekersgereedschap. De vier mannen zijn aangehouden voor poging tot inbraak woning.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.