Bijgewerkt: 28 maart 2024

Vijf woningen gesloten in Amstelveen op grond van de Opiumwet

Nieuws -> Politie

Bron: Gemeente Amstelveen
05-09-2016

Op last van burgemeester Mirjam van 't Veld zijn de afgelopen maand in augustus 2016 vijf woningen gesloten in Amstelveen. Het betreft woningen aan de Fideliolaan, Gaasterland, Oostelijk Halfrond, Rozemarijnlaan en Watercirkel. De woningen zijn voor drie maanden gesloten. De gemeente ontving van de politie de proces-verbalen op basis waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van de woningen betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.



In de woning aan de Fideliolaan zijn 255 hennepplanten aangetroffen en 16 lampen. Bij de woning aan Gaasterland was de hennepplantage in opstartfase voor het opkweken van nieuwe hennepplanten en waren 49 lampen aanwezig. Aan het Oostelijk Halfrond vond de politie in de woning 355 planten en 59 lampen. In de woning aan de Rozemarijnlaan zijn 290 planten en 24 lampen gevonden. In de woning aan de Watercirkel trof de politie 80 planten en 4 lampen aan. Echter in deze woning was ook sprake van handel in drugs.

Melden. Mocht u in uw omgeving merken, ruiken of het vermoeden hebben, dat sprake is van een hennepplantage, meldt dit dan bij de politie of de gemeente via Actie Schijnwerper. Een melding kan ook anoniem ingediend worden. Mede door signalen van oplettende inwoners heeft de gemeente ook deze keer kunnen optreden. Hennepplantages in een woning kunnen gevaarlijk zijn en kunnen leiden tot brand en (water)overlast.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.