Bijgewerkt: 24 april 2024

Virtuele tour door de Maan

Nieuws -> Technologie

Bron: NASA
14-04-2018

Deze video-animatie maakt gebruik van hoogte- en beeldgegevens die werden teruggestuurd door de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) en neemt de kijker mee op een virtuele tour door de Maan. De toeschouwer vliegt over het maanterrein en komt van dichtbij kijken naar verschillende interessante plekken. Er werden locaties gekozen om een grote verscheidenheid van maan terrein kenmerken te illustreren. Sommige zijn aan de andere kant en zijn bekend bij zowel professionele als amateur waarnemers op aarde, terwijl andere alleen duidelijk te zien zijn vanuit de ruimte.



Sommige zijn groot en oud (Orientale, Zuidpool-Aitken), andere zijn kleiner en jonger (Tycho, Aristarchus, Shackleton). Voortdurend beschaduwde gebieden in de buurt van de polen zijn moeilijk te fotograferen, maar gemakkelijker te meten met hoogtemeting, terwijl verschillende van de Apollo-landingsplaatsen, allemaal relatief dicht bij de evenaar, zijn belicht met resoluties tot 25 centimeter per pixel.

De vorm van het terrein in deze animatie is voornamelijk gebaseerd op gegevens van de laserhoogtemeter van LRO (LOLA), aangevuld met stereobeeldgegevens van de groothoekcamera (LROC WAC) en van de Japanse Kaguya-missie. De globale oppervlaktekleur is van Clementine.Geplaatst door: Soderman/NLSI Personeel



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.