Bijgewerkt: 28 maart 2024

Vladimir Putin danste in Oostenrijk

Nieuws -> Informatief

Bron: RT/Amstelveenweb/Wikipedia
19-08-2018

De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Karin Kneissl (1965) danste met de Russische president Vladimir Putin (1952) op haar bruiloft in Gamlitz, Oostenrijk op 18 augustus 2018 – meldt het Russische persbureau RT. President Putin was een verrassingsgast bij de bruiloft van Karin Kneissl, een onafhankelijke politica, die volgens berichten voor haar post werd geselecteerd door de FPÖ Freiheitliche Partei Österreichs, de pro-Russische extreemrechtse Oostenrijkse partij. Sebastian Kurz van de Österreichische Volkspartei, de Bondskanselier van de Republiek Oostenrijk was ook aanwezig op het feest. De federale regering Kurz, een coalitieregering van de Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) en de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FPÖ), werd op 18 december 2017 benoemd door bondspresident Alexander Van der Bellen.



President Putin arriveerde in een konvooi, ondanks andere berichten dat hij met een helikopter zou komen. In zijn auto zat ook Margot Klestil-Löffler, de voormalige eerste dame van Oostenrijk en een voormalige ambassadeur in Rusland. De veiligheid in het gebied werd verhoogd toen het konvooi naar de bruiloft reisde. Ook nam Putin het Kuban Kozakkenkoor (van de Noordwestelijke Kaukasus) mee om de gasten te vermaken. De bruiloftgasten keken toe hoe Putin danste met Kneissl, die met zakenman Wolfgang Meilinger trouwde in een wijngaard in de deelstaat Stiermarken in Oostenrijk.

RT: Russia Today, is een Russisch 24-uurs internationaal televisienetwerk voor uitzendingen in het buitenland, dat door de Russische regering wordt gefinancierd. Het exploiteert kabel- en satelliettelevisiekanalen die gericht zijn op een publiek buiten Rusland en levert internetinhoud in het Engels, Spaans, Frans, Duits, Arabisch en Russisch.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.