Bijgewerkt: 27 mei 2020

Voedingsmiddelenproducent Nestlé investeert 80 miljoen euro in Nederland

Nieuws -> Informatief

Bron: Nestlé Nederland
13-05-2016

Voedingsmiddelenproducent Nestlé investeert 80 miljoen euro in haar babyvoedingsfabriek in Nunspeet. Hiermee onderstreept Nestlé de langdurige relatie die het bedrijf heeft met Nederland, waar het al sinds 1869 aanwezig is. De miljoenen investering werd 12 mei 2016 in de fabriek gevierd in aanwezigheid van onder andere Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland en Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken.

Foto Amstelveen
(Foto Nestlé Nederland - 2016)

V.l.n.r. Marc Boersch, CEO Nestlé Nederland, Dick van Hemmen, burgemeester van Nunspeet, Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland en Robert Petermann, fabrieksdirecteur onthulden een ceremoniële steen ter ere van de investering van Nestlé van 80 miljoen in de babyvoedingsfabriek in Nunspeet. De fabriek wordt uitgebreid met een technische installatie voor de productie van voeding voor baby's met een eiwitallergie


“Nederland en Nestlé zijn met elkaar verbonden sinds 1869, toen hier onze eerste producten verkocht werden. Onze babyvoedingsfabriek heeft haar wortels in Nunspeet sinds 1895. We voelen ons, door onze lange aanwezigheid, onderdeel van de Nederlandse samenleving.” Aldus Marc Boersch, CEO van Nestlé Nederland. “Daarnaast beschouwen wij Nestlé en Nederland als een succesvol team vanwege de waardevolle grote expertise die hier aanwezig is op het gebied van voedingstechnologie, en de inspirerende, vooruitstrevende Nederlandse innovatie infrastructuur. Investeren in onze fabriek zien wij dan ook als investeren in onze verbondenheid en toekomst met Nederland”.

Foto Amstelveen
(Foto Nestlé Nederland - 2016)

Dick van Hemmen, burgemeester van Nunspeet en Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland onthullen de gedenksteen


Speciale zuigelingenvoeding. De fabriek in Nunspeet wordt met deze investering uitgebreid met een innovatieve technische installatie voor de productie van speciale zuigelingenvoeding. Deze voeding is ontwikkeld voor Nestlé Health Science in het Nestlé Product Technology Center voor baby’s met een eiwitallergie. Er is een toename van het aantal voedselallergieën met een sterke stijging in de afgelopen tien jaar. In sommige geïndustrialiseerde landen heeft tien procent van de baby’s een voedselallergie. De uitbreiding zal in 2017 operationeel zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Nestlé Nederland - 2016)

De heren krijgen een rondleiding in de Nestlé fabriek in Nunspeet


De investering creëert tijdens de werkzaamheden extra werkgelegenheid voor tientallen mensen. Voor de huidige ruim 300 werknemers bevestigt deze investering in uitbreiding en modernisering het belang van de Nederlandse fabriek voor Nestlé en daarmee baanzekerheid richting de toekomst. Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken: “We zijn er trots op dat Nestlé koos voor een faciliteit hier in Nunspeet. Want het is ook een keuze voor Nederland. En daar zit logica in. We zijn een echt zuivelland”.

Over Nestlé

Als grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld produceert Nestlé ruim 2000 merken, waaronder NESCAFÉ, NESPRESSO, MAGGI, KITKAT en BROS, Nestlé babyvoeding zoals NESTLÉ PyjamaPapje, water waaronder SAN PELLEGRINO en VITTEL en voeding voor honden en katten zoals FELIX, BONZO en Purina ONE. Met onze missie Good Food, Good Life streven wij ernaar hoge kwaliteit producten te maken, waarvan mensen jong en oud op verschillende momenten van de dag kunnen genieten. In Nederland werken ongeveer 1000 medewerkers bij Nestlé. Nestlé Nederland had over 2015 een omzet van ruim 600 miljoen euro.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.