Bijgewerkt: 7 juni 2020

Voedselbank Amstelveen organiseert cursus budgetkoken

Nieuws -> Informatief

Bron: Grea Twint
17-07-2012

Wethouder Koops ging budgetkoken bij Cuisine d'Ine

De 72-jarige Ine Adamowicz heeft de deuren van kookstudio La Cuisine d'Ine na acht jaar weer geopend. De heropening heeft een bijzondere aanleiding: Samen met Grea Twint van Voedselbank Amstelveen is het idee ontstaan om cliënten van de Voedselbank een cursus Creatief Budgetkoken aan te bieden. Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) vindt dit een mooi initiatief. Zij heeft op 12 juli 2012 geholpen tijdens de ‘Kook Try Out’ voor vrijwilligers van de Voedselbank.

Cuisine Amstelveen
(Foto G. Twint - 2012)

Wethouder Jacqueline Koops (l) en Grea Twint van de voedselbank in de keuken met Ine Adamowicz proeven de budget wijn


Wethouder Jacqueline Koops: “Geweldig om te zien hoe kooklerares Ine en vrijwilligers van de Voedselbank zich belangeloos inzetten voor huishoudens die van een minimum inkomen moeten rondkomen. Het creatieve enthousiasme van kok Ine zal ongetwijfeld een positieve uitwerking hebben op deelnemers van de cursus Creatief Budgetkoken. Het is verrassend, hoe met weinig ingrediënten toch een gezonde, smakelijke maaltijd gemaakt kan worden.”

Creatief Budgetkoken

De kookcursus Creatief Budgetkoken start naar verwachting in september 2012. Cliënten van de Voedselbank kunnen zich inschrijven voor deze cursus. Zij krijgen een aantal lessen aangeboden in de Amstelveense kookstudio La Cuisine d’Ine. Het is de bedoeling om wekelijks een gerecht te maken met voedingsmiddelen die woensdag zijn uitgereikt.

Neem voor vragen of meer informatie over Creatief Budgetkoken voor de Voedselbank contact op met Grea Twint, telefoonnummer 020 645 88 94, e-mail grea@casema.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.