Bijgewerkt: 24 januari 2021

Vogel- en zoogdieropvang 'De Toevlucht' bestaat 25 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting De Toevlucht
23-09-2014

Vogel- en zoogdieropvang Stichting De Toevlucht in Amsterdam is opgericht in 1989 met als doel om zieke, gewonde en jonge vogels te helpen, die verwond zijn geraakt door het verkeer, ramen, ouderloos zijn geworden, of door ziekte hulp nodig hebben. Door het revalideren, aanlaten sterken, op laten groeien en natuurlijke vaardigheden aan te leren, wordt 65% van de vogels weer gezond vrijgelaten in de natuur.

Inmiddels vangen ze 4000 vogels per jaar op. In 1997 kwam de vraag, of ze ook egels wilden gaan opvangen uit groot Amsterdam. Deze stekelige vrienden worden nu met 400 stuks per jaar binnengebracht. In 2010 hebben ze toestemming verkregen met nieuwe vergunningen volgens het kwaliteitsprotocol van het Ministerie van LNV om meerdere soorten zoogdieren op te mogen vangen.

Foto Amstelveen
(Foto De Toevlucht - 2014)

Deze jonge kerkuil is ook te zien bij De Toevlucht. De kerkuil is een vogel uit de familie Tytonidae. 's Nachts gaat de kerkuil op zoek naar kleine knaagdieren en soms ook kleine vogels


De Toevlucht bestaat 25 jaar om dit te vieren willen we onze donateurs en belangstellende een extra gelegenheid geven om rond te kijken op De Toevlucht. Het personeel is dan bezig met zijn dagelijkse werkzaamheden maar kunnen al u vragen beantwoorden. Dus op dierendag 4 oktober 2014 opent De Toevlucht haar deuren. Tevens is er een boekenmarkt. . Alle boeken dik, dun groot of klein kosten 1 euro. We zijn open van 10.00 tot 15.00 uur. De koffie en thee staan klaar. Misschien is dit ook de gelegenheid om kleding naar ons te brengen. Zoals u misschien weet verzamelen kleding in om de medicijn- en dierenarts kosten te betalen. We hopen u te zien!!!!!!!!!!!!!!!!!! Met vriendelijke groeten, de medewerkers van De Toevlucht. Adres:Stichting De Toevlucht, Bijlmerweide 1 1103 RR AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.