Bijgewerkt: 28 januari 2021

Volgens de VNG heeft Amstelveen haar financiën op orde

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-02-2014

De gemeente Amstelveen heeft de financiën op orde, dit blijkt uit een onlangs gehouden test 'houdbare gemeentefinanciën' van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De uitkomst van het doorrekenen van de test van de VNG bevestigt de conclusie die het college van B en W al trok in de begroting 2014. Het weerstandsvermogen van de gemeente kan als goed worden gekwalificeerd.”

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat (VVD), wethouder Financiën


De houdbaarheidstest is een belangrijke toets om te controleren, of een gemeente de financiën op orde heeft. De test legt daarbij de nadruk op vier zaken:

-de financiële structuur van de gemeente

-de toekomstige geldstromen van de gemeente

-de mogelijkheden voor ombuigingen

-de ontwikkeling van de gemeenteschuld bij een slecht-weer-scenario.

Herbert Raat (VVD) wethouder Financiën: ’Het is mooi, dat ook deze test bevestigt, dat we financiën op orde hebben middels een sluitende begroting en we in staat zijn risico’s op te vangen. Het is echter geen reden voor een feestje. De komende jaren komen er nog tal van bezuinigen van het Rijk op ons af die we op een juiste manier moeten gaan inbedden. Ook de lagere grondopbrengsten en bouwprojecten zorgen voor de nodige uitdaging en maken extra bezuinigingen noodzakelijk’.

De uitkomst van deze doorlichting van de VNG is een steun in de rug voor het financiële beleid van de gemeente. Ondanks de economische crisis is het gelukt om Amstelveen financieel gezond te houden. Mede door het besluit over de A9, waarbij 70 miljoen euro is bespaard en het afboeken van ruim 18 miljoen euro op grondposities, heeft Amstelveen ook voor de toekomst een gezonde vertrekpositie. ‘Het is nu zaak om alert te blijven en verstandig om te blijven gaan met het geld van de gemeente. Je kunt je euro maar één keer uitgeven’, aldus de wethouder.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.