Bijgewerkt: 13 juli 2020

Volksuniversiteit Amstelland organiseert een museumexcursie

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
09-05-2016

Volksuniversiteit Amstelland heeft een mooie museumexcursie op het programma; vrijdag 20 mei 2016 wordt er een bezoek gebracht aan museum Kurhaus Kleef en aan museum B.C. Koekkoek-Huis. Het Museum Kurhaus Kleef is gehuisvest in een langgerekt complex van voormalige badgebouwen uit de 19de eeuw. Achter de historische façade bevinden zich rustige vertrekken en royale zalen, een fraai decor voor de moderne en hedendaagse kunst die er gepresenteerd wordt. De rondleiding is zowel door het museum als door het aangrenzende historische park.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

Portret van Barend Cornelis Koekkoek (1803- 1862) door Willem Steelink een Nederlandse graveur, etser en kunstschilder in 1844, geldt als de belangrijkste representant van de Nederlandse romantiek


Aansluitend wordt er een bezoek gebracht aan het Museum B.C. Koekkoek-Huis, waar het werk van Barend Cornelis Koekkoek tentoongesteld is. Deze in Middelburg, Zeeland (1803) geboren kunstschilder geldt als de belangrijkste representant van de Nederlandse romantiek. Hij sleepte vele internationale prijzen en eerbetonen in de wacht en wordt ook wel de ‘prins der landschapschilders’ genoemd. De excursie is volledig verzorgd, inclusief vervoer, lunch en diner. De prijs voor dit pakket is € 95. Kijk voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden op de website, of kom langs bij de balie op Stadsplein 97 Amstelveen.

Het Museum Kurhaus Kleef (Duits: Museum Kurhaus Kleve) is een museum voor beeldende kunst in Kleef in de Nederrijnregio in Duitsland. Het Museum Kurhaus is genoemd naar de oorspronkelijke functie van het gebouw uit de tijd tussen 1742 en 1914 toen Bad Cleve een geliefd kuuroord was. Het gebouw bevindt zich in de buurt de Kleefse tuinen en het dierenpark, dat in de 17de eeuw door de Johan Maurits van Nassau werd aangelegd. Naast tentoonstellingsruimten is in het gebouw ook het gemeentelijk archief van Kleef gevestigd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.