Bijgewerkt: 23 oktober 2020

Volop zomeracties bij Amstelland Bibliotheken

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
25-06-2010

Ook in de zomer is er weer veel te beleven bij Amstelland Bibliotheken. Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus 2010 zijn er tal van activiteiten om de zomer op te fleuren en starten er projecten om de service verder te verbeteren. Vaste leden kunnen langer lenen, nieuwe leden worden verwelkomd met een zomers cadeau en er worden activiteiten voor meerdere leeftijdscategorieën georganiseerd.

Zo zullen de allerkleinsten nu ook tijdens de zomervakantie kunnen genieten van het voorlezen op de woensdagmiddag. Voorheen was er geen voorlezen in de vakanties maar vanaf deze zomer zal er tijdens alle schoolvakanties worden voorgelezen.

Voor de wat oudere kinderen (10-14jr) is er op 14 juli de eerste workshop Ontwerp je eigen game!, waarbij de kinderen zelf hun computerspel gaan maken. Voor de workshops geldt vol is vol, leden betalen vijf euro, niet leden zes euro. In de voorverkoop zijn de kaartjes een euro goedkoper. De tweede workshop vindt plaats op 18 augustus. Tijdsduur 14.30 – 16.00 uur.

Voor volwassen is er de workshop Korte verhalen schrijven. Tijdens deze cursus leren de cursisten van Hetty Kleinloog de fijne kneepjes van het schrijversvak. Er is plaats voor twaalf deelnemers op 28 augustus van 14.00 – 16.30 uur. Leden betalen 22 euro, niet leden 32,50.

Voor nieuwe leden van de bibliotheek is er een speciaal welkomstcadeau, helemaal in het teken van de vakantie. Elk nieuw volwassen lid krijgt in juli en augustus het luisterboek Groeten uit Column cadeau met bijdragen over vakantie en reizen van negen bekende columnisten, waaronder Aaf Brandt Corstius, Youp van ’t Hek en Kees van Kooten.

Neem de tijd! De zomer staat in het teken van ontspanning. Daarom kunnen leden in de maanden juli en augustus hun artikelen, waarop normaal een leentermijn van drie weken zit, nu vier weken lenen. Zo hoeven ze zich minder druk te maken tijdens de zomer en kunnen bijvoorbeeld boeken makkelijker mee op vakantie.

Eerder al heeft Amstelland Bibliotheken, in samenwerking met wijkplatform Stadshart, het levensgrote schaakspel ‘De Koningin’ op het Stadsplein in Amstelveen aangelegd. Leden van de bibliotheek en de schaakvereniging kunnen hier gratis een potje schaak spelen met levensgrote schaakstukken.

De bibliotheek is een aantal projecten gestart om vanaf de zomer haar service te verbeteren. In Bibliotheek Amstelveen Stadsplein is er een eigen draadloos netwerk aangelegd waardoor iedereen gratis gebruik kan maken van WiFi. De overige bibliotheken worden later dit jaar van een draadloos netwerk voorzien. Met al deze activiteiten wil Amstelland Bibliotheken graag bijdragen aan een leuke zomer voor iedereen.

Meer informatie over de inhoud, prijs of tijden vindt u bij ZOMERACTIES op www.nuindebieb.nl  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.