Bijgewerkt: 5 augustus 2020

Voorleeswinnaars naar kwartfinale

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
04-03-2011

Afgelopen woensdag 2 maart 2011 vonden de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd 2011 plaats in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Twaalf deelnemers streden om de titel ‘beste voorlezer van regio Amstelland’. Vera Werkman werd als de beste voorlezer van de regio gekozen door de jury. Zij gaat, samen met de nummers twee en drie, door naar de kwartfinale op 19 maart in Hilversum waar de beste voorlezers van Noord-Holland tegen elkaar gaan strijden voor een plek in de halve finale.

voorlees  Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelland - 2011)

Vlnr.: Christine Kempkes, directeur Amstelland Bibliotheken, Willemijn Göbel (2de plaats), Vera Werkman (1ste plaats), Serafine Beugelink (3de plaats)


Alle deelnemers waren voorleeskampioen van hun school. In een zinderende middag in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein, lazen ze allemaal een zelfgekozen of zelfgeschreven verhaal voor aan een groot publiek en natuurlijk de jury, die bestond uit: Ellis Trooster, leerkracht van basisschool de Piet Hein, Anne Tijhuis, contactpersoon basisonderwijs Amstelland Bibliotheken en Connie Fransen, juryvoorzitter. Zij kozen uiteindelijk de volgende drie winnaars:

Vera Werkman van De Horizon, Amstelveen

Willemijn Gӧbel van de Karel Eyckmanschool, Amstelveen

Serafine Beugelink, van De Kwikstaart, Uithoorn

voorlees  Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelland - 2011)

Maarten Spaan Amstelland Bibliotheken met de winnaars


De jury lette naast het goed kunnen voorlezen, ook op mimiek en inlevingsvermogen in het verhaal. De drie winnaars gaan door naar de kwartfinale in Hilversum, waar zij het tegen de beste voorlezers van heel Noord-Holland gaan opnemen. Uiteraard werden de drie beloond met een leuke prijs. Ze ontvingen een boekenbon uit handen van Christine Kempkes, directeur Amstelland Bibliotheken en een groot applaus van het publiek. Omdat alle kinderen het zo goed hadden gedaan, ontving iedereen een oorkonde, die ze met trots mee naar huis konden nemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.