Bijgewerkt: 28 januari 2021

Vrijwilligers Vrienden van Bovenkerkse Urbanuskerk onderscheiden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-09-2013

Zaterdag 7 september 2013 heeft de burgemeester van Amstelveen, de heer Van Zanen, in het Rijksmuseum in Amsterdam twee gemeentelijke onderscheidingen (Bronzen Legpenning) uitgereikt aan de heren Bernardus Hermanus Petrus Geijsel (Ben) en Gerardus Johannes Franciscus Kraan (Gerard). Beide heren hebben op 7 september hun werkzaamheden bij Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus neergelegd. 

Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus organiseert Urbanus-concerten, open monumentendagen en andere culturele activiteiten, waaronder bijzondere excursies. Daarnaast heeft zij een boek uitgebracht, getiteld ‘St. Urbanus Bovenkerk, een markant monument van Pierre Cuypers’.

Urbanuskerk Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2013)

Burgemeester Jan van Zanen met Ben Geijsel en Gerard Kraan en met hun echtgenoten in het Rijksmuseum


De Stichting exploiteert de buitenverlichting en de verlichting van het uurwerk. Zij dragen kennis en historische informatie van het gebouw uit in rondleidingen en teksten bij zoveel mogelijk geïnteresseerden. Op initiatief van de Vriendenstichting is de Stichting Fondsenwerving Restauratie Bovenkerkse Urbanus in het leven geroepen. Deze Stichting heeft als doel het verzamelen van middelen om het nog ontbrekende bedrag voor de restauratie aan de Urbanuskerk aan te vullen.

Urbanuskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De Urbanuskerk in Bovenkerk wordt gerenoveerd. De foto is in augustus 2013 gemaakt


De heren Geijsel en Kraan waren beiden op 29 april 1993 betrokken bij de oprichting van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. In 2010 werd mede op hun initiatief een subsidieaanvraag ingediend bij de Provincie Noord-Holland voor een bijdrage in de restauratie van de Urbanuskerk.

De heer Geijsel was van 1994 tot 2005 vicevoorzitter, van 2005 tot 2010 voorzitter en van 2010 tot heden vicevoorzitter. De heer Kraan was van 1994 tot 2005 voorzitter, van 2005 tot 2010 vice-voorzitter en van 2010 tot heden bestuurslid. De heren leggen hun werkzaamheden neer op 7 september 2013, in april dit jaar waren zij beiden 20 jaar actief als bestuurslid en bestond de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus 20 jaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.