Bijgewerkt: 24 januari 2020

Vrouw omgekomen na val van talud op de A10

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
03-02-2012

Een 21-jarige vrouw uit Naarden is in de nacht van 2 op vrijdag 3 februari 2012 omgekomen nadat ze met haar auto van een talud naar beneden reed. De vrouw die vannacht over de ringweg A10 reed is door nog onbekende oorzaak met haar auto van het talud gereden. Haar auto raakte de vangrail, en viel daarna een paar meter naar beneden van een talud vlak voor de afslag Landsmeer.

'Sporen laten zien, dat zij van de linkerrijstrook in een ruk naar rechts is gegaan, waarna ze van het talud afviel', zegt Peter Kraan van het team opsporing ernstige verkeersongevallen van het korps Amsterdam-Amstelland. 'De vraag is, waarom zij deze manoeuvre maakte.' De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben contact op te nemen met 0900-8844.


Grotere kaart weergeven Rijksweg de A10 ter hoogte van Landsmeer

'De A10 is nooit helemaal leeg, ook niet midden in de nacht. We hopen daarom, dat er mensen zijn die iets gezien hebben, en ons meer kunnen vertellen over de toedracht.' De vrouw reed in een kobalt blauwe Fiat Punto in westelijke richting.

De totaal vernielde auto werd door voorbijgangers iets na half drie aangetroffen. Zij belden de politie. Het slachtoffer werd meters verwijderd van de auto op het ijs gevonden. Kraan: 'Hoe laat het ongeval exact heeft plaatsgevonden is onbekend.

Door onderzoek vermoeden wij, dat het ongeval vlak voor half drie vannacht heeft plaatsgevonden.' Om er zeker van te zijn, dat de vrouw het enige slachtoffer was, zocht de helikopter vannacht met warmtesensors. Andere slachtoffers werden niet aangetroffen.

Hoewel het vannacht meer dan vijf graden vroor, kan gladheid – volgens Kraan - niet de hoofdoorzaak zijn. 'Het kan een onderdeel zijn, maar als dat de oorzaak was, hadden meer auto’s er op die plek last van gehad. Uiteraard moeten automobilisten met dit weer oppassen. Zorg, dat de autoruiten schoon zijn, en u goed zicht heeft, rem rustig en gelijkmatig, en rij voorzichtig. 'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.