Bijgewerkt: 21 januari 2021

Waarschuwing voor sleutelkluisjes inbrekers

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
08-03-2013

De politie heeft in de afgelopen periode een stijging in het aantal inbraken geconstateerd in Nederland als gevolg van oneigenlijk gebruik van sleutelkastjes. Sleutelkluisjes zijn kastjes die, voorzien van een pincode, of sleutel, toegang geven tot sleutels van specifieke woningen.

200 gevallen

Ze worden veelal gebruikt voor woningen, waarvan de bewoner(s) thuiszorg ontvangen dan wel door particulieren zelf in het kader van bijvoorbeeld mantelzorg. Er zijn vanaf 1 januari 2012 tot 1 februari 2013 zeker 200 gevallen bekend, waarbij de toegang tot de woning werd verkregen door de sleutelkluis te forceren en de sleutel van een woning te bemachtigen.

sleutelkluis Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Een sleutelkluis voor het veilig beheren van sleutels met cijferslot. Tenminste dat was de oorspronkelijke bedoeling....


Tot 1 september 2012 waren het nog 77 gevallen en daarna zijn er in de periode tot 1 februari 2013 nog 123 bijgekomen. Uiteraard heeft deze vorm van inbraak de aandacht van de politie en wordt alert gereageerd op meldingen. De politie en de thuiszorgorganisaties zijn met elkaar in gesprek om de veiligheid te waarborgen en inbrekers zo snel mogelijk te pakken te krijgen.

Politiekeurmerk

Daarnaast kan de burger er zelf ook wat aan doen door alleen SKG/PKVW goedgekeurde sleutelkluisjes te gebruiken en deze op de voorgeschreven wijze te bevestigen. Als het even kan; bevestig de sleutelkluis dan ook niet direct op ooghoogte in het zicht. Goedgekeurde sleutelkluisjes kan men vinden via onder andere www.politiekeurmerk.nl

Blijf alert!

De politie adviseert burgers om oplettend te zijn bij verdachte situaties en vraagt getuigen en slachtoffers van een inbraak om direct met 112 te bellen om zo een heterdaad aanhouding te kunnen verrichten.

Bent u getuige geweest van een al gepleegde inbraak? En beschikt u over informatie die mogelijk waardevol is voor de politie? Dan kunt u deze informatie bij de politie melden. U kunt zelf contact met de politie opnemen via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.