Bijgewerkt: 29 februari 2020

Wandelen, lezing van Kees Tinga en Jolanda Meijer bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
31-10-2016

Wandelen en fietsen: 3 uitgevers presenteren zich. Steeds meer Nederlanders gaan fietsen en wandelen in hun vrije tijd. Het is dé nummer 1 vrijetijdsbesteding, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Drie uitgevers verzorgen op zondag 6 november 2016 bij boekhandel Libris Venstra presentaties over hun recente uitgaven en over verschillende fiets- en wandelbestemmingen. Wat staat er op het programma?

Uitgeverij Buijten & Schipperheijn (fietskaarten en -gidsen) geeft uitleg over de sterkste fietskaarten, door hen gemaakt. De mensen van One Day Walks BV (wandelgidsen in Europa) vertellen over hun wandelervaringen in Zweden, waarbij de regio Skåne (zuid-Zweden) centraal staat. De uitgevers van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig verzorgen een presentatie over Bergwandelingen in Nederland. Uiteraard is er na afloop gelegenheid om vragen te stellen en de gidsen en kaarten in te kijken en aan te schaffen. De uitgevers helpen graag bij het vinden van een weg of route! Zondag 6 november 2016, aanvang 12:30 tot 14.30. Toegang: gratis aanmelden verplicht via info@venstra.nl

Lezing 'opgeruimd hoofd'

In de aanloop naar de Week van de Werkstress, van 14 t/m 19 november, geeft Jolanda Meijer bij Boekhandel Libris Venstra een interactieve lezing. Werkstress is de belangrijkste oorzaak van ziekteverzuim. Hoe kun je werkstress verminderen? In haar boek ‘Een opgeruimd hoofd’ geeft Jolanda u antwoord op deze vraag en reikt zij u tips en trucs aan.

Jolanda Meijer (ex-KLM) is een expert in ruimte winnen en overzicht creëren. In haar praktijk De Ruimtewinner Coaching & Training begeleidt ze mensen die door allerlei oorzaken uit balans zijn geraakt om weer rust en ruimte in hun leven te ervaren. Zij geeft tevens bedrijfstrainingen die gericht zijn op stressreductie en verbetering van persoonlijke effectiviteit. Dinsdag 8 november 2016 zal Jolanda Meijer u persoonlijk helpen opgeruimd het jaar 2017 in te gaan. Toegang € 7.50 inclusief drankje. Aanmelden verplicht via info@venstra.nl  of tel 020 6419880

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2016)

De omslag van het boek: 'Vooraan!' honderd jaar blindengeleidehond'


Onlangs verscheen het boek 'Vooraan!' honderd jaar blindengeleidehond'.

Kees Tinga, één van de schrijvers van dit boek en in het dagelijks leven werkzaam bij KNGF Geleidehonden zal op 16 november 2016 bij boekhandel Libris Venstra een presentatie geven over dit mooie onderwerp en u in de gelegenheid stellen om alle vragen te stellen die over deze honden gaan.

Zeker in het Amstelveense straatbeeld is de blindengeleidehond een normaal verschijnsel maar ook een beeld dat menigeen nog even om doet kijken en af doet vragen hoe baas en hond omgaan met alle problemen die zij samen tegenkomen op straat. Al lang geleden realiseerde men zich, dat de hond een geweldig hulpmiddel kon zijn voor blinden en slechtzienden. Niet alleen als gids, maar ook als maatje door dik en door dun. Als direct gevolg van de Eerste Wereldoorlog begon men in 1916 voor het eerst met een professionele aanpak van de opleiding van blindengeleidehonden.

De geschiedenis van de eerste honderd jaar van de geleidehond is een verhaal van pioniers. Mensen die ondanks de aanvankelijke tegenwerking in dit hulpmiddel bleven geloven en deze verwachting, zeker gezien de huidige populariteit van dit unieke hulpmiddel, waargemaakt hebben. Wanneer? Woensdag 16 november 2016 19.30 uur in de Boekhandel aan het Stadsplein. Aanmelden gewenst in de winkel, of via e-mail info@venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.