Bijgewerkt: 24 februari 2020

Wandelgids Amstelveens Groen met wandeling

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
13-10-2016

Naar aanleiding van het verschijnen van de wandelgids Amstelveens Groen organiseert Libris Venstra een heerlijke wandeling op zondag 16 oktober 2016. De wandeling wordt begeleid door wandelgids auteur en fervent wandelaar Alex Buis. De wandeling zal ongeveer 8 kilometer lang worden. Met de nieuwe gids ontdek je al wandelend de parken, groenstroken, weilanden en het bos in de gemeente Amstelveen. Je maakt ook kennis met het Oude Dorp en een aantal prachtige kerken, zoals de Kruiskerk en de Paaskerk. In Amsterdam verken je de oude grenzen van Nieuwer-Amstel en loopt u langs het chique oud-raadhuis, waar de gemeenteraad droevig genoeg maar zo kort kon vergaderen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Heempark De Braak in Amstelveen


Met de aanleg van heemparken en andere groenvoorzieningen hoopte de gemeente inwoners naar Amstelveen te trekken. Amsterdam droeg ook een steentje bij aan het groene imago van Amstelveen. Het Amsterdamse Bos, aangelegd vanaf 1934, ligt grotendeels in de gemeente Amstelveen. Heel ander groen is weer het open poldergebied van de Middel- en Bovenkerkerpolder. Al deze gebieden bezoek je met deze wandelgids. Kortom ideaal om de gemeente al wandelend te ontdekken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De Paaskerk in Amstelveen


In de wandelgids staan de wandelingen beschreven met wandelkaarten en foto's. De wandelingen zijn van 9 t/m 15 km lang, zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en eventuele in te korten. De gids is o.a. te koop bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Er wordt verzameld om 12.30 uur in de boekhandel. De wandeling is 8 kilometer lang en zal worden begeleid door Alex Buis zelf. Voor  € 16.00 krijgt u een heerlijke kop koffie of thee, de wandelgids en een mooie wandeling!

Zondag 16 oktober 2016: wandeling ivm uitkomen wandelgids Amstelveens Groen. Boekhandel Libris Venstra Stadsplein 102A. Verzamelen in de winkel: 12.30 uur. Start wandeling: 13.00 uur. Wandeling 8 km Alex vertelt tijdens de wandeling. Prijs boekje: € 12,50 Wandeling, boekje en koffie/thee: € 16,00Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.