Bijgewerkt: 7 augustus 2020

Website voor meer kennis over hypotheken

Nieuws -> Informatief

Bron: Vereniging Eigen Huis
08-07-2012

Vier grote marktpartijen uit de hypotheekbranche en Nederlands grootste consumentenorganisatie voor huizenbezitters, Vereniging Eigen Huis (VEH), hebben vandaag een manifest ondertekend, waarmee zij de kennis bij consumenten over hypotheken willen vergroten. Het doel van de samenwerking is consumenten financieel bewuster te maken bij het afsluiten en onderhouden van een hypotheek.

Kenniskloof

Er is een groot verschil tussen enerzijds het veronderstelde inzicht in hypotheken en anderzijds de daadwerkelijke kennis van consumenten op dit gebied. De initiatiefnemers willen verantwoordelijkheid nemen en deze kenniskloof overbruggen met betrouwbare, objectieve en toegankelijke informatie. Hierdoor wordt de consument in staat gesteld op hypotheekgebied een verantwoorde en bewuste keuze te maken.

hypotheek Amstelveen
(Bron Kenjehypotheek - 2012)

Screenshot van de eerste pagina van www.kenjehypotheek.nl


Iedereen die meer informatie wil over zijn nieuwe of bestaande hypotheek, bijvoorbeeld als starter of bij een echtscheiding, kan www.kenjehypotheek.nl  raadplegen. Deze website wil kennis over hypotheken bij consumenten vergroten met duidelijke informatie. De site biedt nadrukkelijk geen advies, maar informatie. Alleen een gekwalificeerde financieel adviseur kan een persoonlijk en onafhankelijk advies geven.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Kenjehypotheek.nl, Obvion Hypotheken en Dukers & Baelemans Opleiding en Advies, slaan de handen ineen met De Hypotheekshop, AEGON en Vereniging Eigen Huis. Deze samenwerking is niet exclusief. De partners roepen andere marktpartijen op om zich aan te sluiten en gezamenlijk een zo groot mogelijk kennisplatform te creëren voor de consument.

Nico Stolwijk, manager strategie en belangenbehartiging bij Vereniging Eigen Huis en woordvoerder Kenjehypotheek: "Met deze krachtenbundeling laten de betrokken partijen zien dat ze willen samenwerken aan financiële bewustwording van de consument, zodat hij bewuste en verantwoorde financiële keuzes kan maken.

De partijen willen de site Kenjehypotheek.nl verder ontwikkelen en tot de standaard in Nederland maken. Zij streven ernaar dat de consument beter en gelijkwaardiger het gesprek met de adviseur kan voeren en willen hem op weg te helpen naar een gezonde financiële huishouding."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.