Bijgewerkt: 18 januari 2021

Week van de Romeinen in Bibliotheek Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
30-04-2018


Van 28 april tot en met 6 mei 2018 vindt de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dagelijks vele tientallen activiteiten en evenementen voor jong en oud. In het kader van de 5de Week van de Romeinen   organiseert de Bibliotheek Stadsplein Amstelveen op zondag 6 mei 2018 een leuke interactieve lezing rondom archeologische vondsten uit de tijd van de Romeinen voor kinderen van 9 jaar, hun ouders en/of grootouders. Tijdens deze familielezing over de Romeinen worden de kinderen uitgenodigd om echte Romeinse voorwerpen te onderzoeken. Kom samen met je (klein)kind naar deze interactieve lezing en wie weet ontdekken we kleine archeologen in de dop!

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2018)

De solidus (Latijn voor 'solid'), was oorspronkelijk een relatief zuivere gouden munt uitgegeven in het Romeinse Rijk. Onder Constantijn, die het op grote schaal introduceerde, had het een gewicht van ongeveer 4,5 gram. Op de foto is de solidus van caesar Constantius Gallus, lid van de Constantijnse dynastie in het Romeinse Rijk (351-354). Gallus was drie jaar consul, de hoogste magistraat in het Romeinse Rijk, van 352 tot 354 na Christus


Debora d' Hont-Dieleman is museumarcheoloog en komt graag vertellen over de Romeinen in Nederland. Ze werkt in het Allard Pierson Museum te Amsterdam, maar woont in Woerden. Hier bouwden de Romeinen bijna 2000 jaar geleden het Romeinse fort Laurium om de noordgrens van het Romeinse Rijk te bewaken. Speciaal voor de kinderen neemt Debora Romeinse voorwerpen mee, die tijdens opgravingen in Woerden zijn gevonden. Heel voorzichtig mogen de kinderen als echte archeologen de voorwerpen oppakken en onderzoeken om erachter te komen wat het is. Is jouw (klein)kind een echte speurneus?

Praktische informatie: Familielezing: Voel het verleden! Datum: zondag 6 mei 2018 Locatie: de Bibliotheek Stadsplein Amstelveen Tijd: 11.30 -12.30 uur. Leeftijd van 9 tot 99 jaar. Prijs: € 4 (leden) € 8 (niet-leden). Eén kaartje is geldig voor kind + begeleider. Kaartverkoop: online en aan de balie van de Bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.