Bijgewerkt: 26 januari 2021

Wereldwijd doel: Verenig u voor onze toekomst

Nieuws -> Informatief

Bron: Europese Commissie/Global Citizen
28-06-2020

Gehost door Dwayne Johnson, met optredens van Shakira, Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Justin Bieber en Quavo, Miley Cyrus, Chloe x Halle, J Balvin, Yemi Alade, Christine en de Queen om financiering te krijgen voor de ontwikkeling en rechtvaardige verdeling van COVID-19 therapeutica, tests en vaccins voor iedereen, waar dan ook organiseerde de Europese Commissie en Global Citizen een concert op 27 juni 2020.

Foto Amstelveen
(Foto Claudio Centonze © European Union 2020)

Ursula von der Leyen voorzitter van de Europese Commissie


Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie: “Deze pandemie is pas verslagen als er overal ter wereld een eind aan is gekomen. Om dat te bereiken moeten we met ongekende snelheid en op ongekende schaal investeren in de productie van vaccins. En we moeten ervoor zorgen dat dit vaccin betaalbaar is. Een taak van deze omvang kan alleen tot een goed einde worden gebracht als de wereld de handen in elkaar slaat. Daarom werken we samen met Global Citizen en met artiesten. Ik vertrouw erop dat zij mensen kunnen samenbrengen, hun energie mobiliseren en veranderingen teweegbrengen. Daarom: volg ons morgen live! Laten we samen een coronavrije toekomst voor iedereen opbouwen.”

Voorafgaand aan het concert vond een top plaats, die u op de website over de wereldwijde coronarespons kunt bekijken. Deelnemers waren onder andere de secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres, de Franse president Emmanuel Macron, de Duitse bondskanselier Duitsland Angela Merkel, de Noorse premier Erna Solberg en de premier van het Verenigd Koninkrijk Boris Johnson. Wereldleiders, artiesten en activisten, onder meer Nikolaj Coster-Waldau, Miley Cyrus, Angelique Kidjo en Ken Jeong, zullen aan de gesprekken deelnemen. Deskundigen en opinieleiders zoals Brittany Packnett Cunningham, Melinda Gates, dr. Vin Gupta, NAACP-voorzitter Derrick Johnson, uitvoerend directeur van UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka, Eddie Ndopu, Kate Upton en Justin Verlander ook aan de top deelgenomen.U kunt hier nagaan waar u het concert in uw land kunt bekijken en luisteren naar de Spotify playlist. Het concert was ook gestreamd op de website over de wereldwijde coronarespons en op mondiale platformen zoals Apple Music en de Apple TV app, Beats 1, Brut, Deezer, Insight TV, NBC News Now, The Roku Channel, TIDAL, Twitch, Twitter, Vodafone en Vodafone TV, Vogue Paris, Yahoo! en YouTube.De campagne Global Goal: Unite for our Future werd op 28 mei 2020 gelanceerd onder auspiciën van voorzitter Ursula von der Leyen. De campagne wordt ondersteund door Bloomberg Philanthropies, de Bill & Melinda Gates Foundation en de Wellcome Trust, en richt zich op de aanpak van de gevolgen van de pandemie voor de meest kwetsbare gemeenschappen, door eerlijke toegang tot betaalbare technologieën tegen het coronavirus te garanderen en de gezondheidszorg wereldwijd te versterken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.