Bijgewerkt: 3 juni 2020

Westwijk-ZW op nominatie Politiekeurmerk Veilig Wonen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-02-2010

Het Amstelveense project Westwijk Zuidwest heeft een nominatie gekregen voor het ‘Beste Politiekeurmerk Veilig Wonen project 2009’. Deze prijs wordt elk jaar door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) uitgereikt aan een gemeente die het Politiekeurmerk Veilig Wonen op een vooruitstrevende wijze heeft weten toe te passen.

Het genomineerde project Westwijk Zuidwest heeft een bedrag van duizend euro ontvangen om te besteden aan het thema wijkveiligheid en het politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze prijs is bedoeld als stimulans om door te blijven gaan met veilig ontwerpen, bouwen en wonen.

De jury is van mening dat het project Westwijk Zuidwest grote veiligheidskwaliteiten heeft en dat alle betrokken partijen een grote inzet tonen. Hierdoor onderscheidt Amstelveen zich duidelijk van andere projecten waar het CCV naar gekeken heeft.

Het resultaat van de samenwerking tussen verschillende partijen is volgens de jury een ‘wijk die prettig, schoon en ruim opgezet is’. De jury is vooral te spreken over de inrichting van de hofjes, de speeltuinen die in het zicht van woningen liggen, de openbare verlichting en de technische realisatie van het geheel. Bovendien is het Politiekeurmerk Veilig Wonen goed geborgd binnen de gemeente.

Behalve Amstelveen heeft ook Almere een nominatie ontvangen voor het project Almere Poort. De Veenendaalse nieuwbouwwijk Dragonder-oost is uitgeroepen tot ‘Beste Politiekeurmerk Veilig Wonen’. Op 18 februari 2010 zijn in Veenendaal de prijzen uitgereikt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.