Bijgewerkt: 21 januari 2021

Wethouder Ellermeijer strijdt voor een beter OV in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-11-2018

Het busvervoer wordt in Amstelveen per 9 december 2018 gewijzigd. Daarmee worden nieuwe stappen gezet op weg naar een beter Openbaar Vervoer (OV) in Amstelveen. 'Met GVB, Connexxion en de Vervoerregio Amsterdam wordt intensief overlegd over verbetering van het OV in Amstelveen. De aanpassing van buslijn 174 is een stap in de goede richting', zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer in de bushalte voor het Ziekenhuis Amstelland


De belangrijkste wijziging van de nieuwe dienstregeling vanaf 9 december is dat buslijn 174 een rechtstreekse verbinding gaat bieden tussen Ziekenhuis Amstelland – Busstation Amstelveen – het Oude Dorp en Raadhuis – de Amsterdamseweg en de Rembrandtweg. Door de nieuwe route worden woon- en voorzieningscomplexen voor ouderen beter verbonden met het busstation, Ziekenhuis Amstelland en het Gezondheidscentrum Marne. Ook komt er een nieuwe halte aan de oostkant van Laan Walcheren. Het nieuwe routedeel van de 174 komt in plaats van de buslijnen 165, 166 en 167, waar nauwelijks gebruik van wordt gemaakt.

Verbinding Schiphol. Buslijn 199 gaat met extra vroege ritten starten vanaf de Bertha von Suttnerlaan in plaats van het huidige startpunt Westwijkplein. Hierdoor wordt een groter deel van Westwijk in de vroege ochtend verbonden met Schiphol. Volgens Ellermeijer is met de wijzigingen een stap in de goede richting gezet. 'Maar we zijn er nog niet. Zo is het OV-aanbod in de wijk bij de woon- en voorzieningscomplexen voor ouderen en gezondheidscentra op andere plekken in Amstelveen, nog een belangrijk aandachtspunt. Gelukkig blijven de partijen openstaan voor slimme wijzigingsvoorstellen. We blijven voortdurend in gesprek en strijden voor een beter OV in Amstelveen.'

Begin 2019 volgt een evaluatie van het buslijnennet dat eind 2017 fors werd gewijzigd in Amstelveen. 'Hiervoor gaan we bewoners, ondernemers en forenzen actief hun mening vragen over het openbaar vervoer' – aldus wethouder Ellermeijer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.