Bijgewerkt: 1 april 2020

Wethouder Koops overhandigde opvoedgeschenk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-10-2012

De week van 1 tot 7 oktober staat in het teken van de Week van de Opvoeding. Centrum voor Jeugd en Gezin Amstelland en de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer besteden deze week extra aandacht aan opvoeden en opgroeien. Jacqueline Koops (ChristenUnie), wethouder jeugdzorg, deelde op 1 oktober 2012 bij het consultatiebureau aan de Laan van de Helende Meesters het eerste landelijke opvoedgeschenk uit om de week officieel in te luiden.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Moeder Mariska en zoontje met wethouder jeugdzorg Jacqueline Koops (CU)


Ouders die deze week het consultatiebureau bezoeken krijgen het boekje ‘Luister ’s naar me’ van ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. Jacqueline Koops:’Het boekje heeft dezelfde titel als het thema van dit jaar. Naar elkaar luisteren, elkaar begrijpen, je gehoord en gezien voelen, daar gaat het bij opvoeden om.

Natuurlijk is het niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er organisaties die hierbij kunnen helpen. Zo kunnen ouders voor kleine en grote opvoedvragen terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Amstelland. Niet alleen deze week, maar heel het jaar door. Want, ‘opvoeden doe je samen’.

CJG Amstelland organiseert in samenwerking met de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen, diverse GRATIS activiteiten. Zo wordt in beide gemeente de lezingen ‘Puberbrein binnenste buiten’ en ‘Over de top’ gehouden en zijn er diverse workshops voor ouders. Kijk voor een volledig overzicht op www.cjgamstelland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.