Bijgewerkt: 4 augustus 2020

Wethouder Koops werft vrijwilligers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-03-2011

'Vrijwilligers maken het verschil'

Op donderdag 17 maart 2011 organiseerde de vrijwilligerscentrale Cardanus een bijeenkomst om Amstelveners inzicht te geven in het vrijwilligerswerk. Frans Huissen van de vrijwilligerscentrale interviewde een aantal vrijwilligers, dat actief is als o.a. taalcoach, vrijwilliger bij de Buurthulpdienst of in een zorginstelling.

Drie jongeren van het Amstelveen College vertelden over hun maatschappelijke stage. Alle geïnterviewden waren het eens over de voldoening die dit werk geeft, het verrijkt hun leven.

Koops Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Wethouder Jacqueline Koops tijdens de interview met Frans Huissen van de vrijwilligerscentrale


Wethouder Jacqueline Koops (welzijn) werd ook aan de tand gevoeld. “Er zijn in Amstelveen 7.000 vrijwilligers die op verschillende gebieden hun diensten aanbieden. Op het sportveld, in de zorginstellingen, bij iemand thuis. Zij zijn onmisbaar in een vitale samenleving.

Vrijwilligers zorgen voor de sociale samenhang. Idealiter versterkt de vrijwillige hulp de professionele hulp. Ik doe graag een oproep om nog meer vrijwilligers te werven. Meldt u bij de vrijwilligerscentrale van Cardanus. Vrijwilligers maken het verschil.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.