Bijgewerkt: 24 januari 2021

Wethouder Levie maakt zich zorgen ivm RTV-Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-01-2013

Wethouder Levie dringt aan op snelle oplossing van problemen bij RTV Amstelveen

Maandag 14 januari 2013 heeft wethouder cultuur John Levie (BBA) namens het college een brief gestuurd aan het Programma Beleids Orgaan (PBO), waarin hij er met klem op aandringt direct een einde te maken aan de problemen bij RTV Amstelveen.

levie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder John Levie (BBA)


De onrust duurt te lang, waardoor de continuïteit van de zender gevaar loopt. Ook voor de vrijwilligers is het van groot belang, dat er rust komt bij de zender. Wethouder Levie: “Ik betreur het ten zeerste, dat de situatie bij RTV Amstelveen zo uit de hand gelopen is. Dit doet de zender en de vele vrijwilligers die bij de zender werken geen goed.

Het is van groot belang, dat er nu een directeur wordt aangesteld die de zender weer op orde brengt. Ook moet hij een baken van rust zijn voor en richting geven aan de vrijwilligers die zich met hart en ziel voor de zender inzetten.”

De gemeente Amstelveen verleent jaarlijks een flinke subsidie aan RTV Amstelveen. Zij kan niet ingrijpen, omdat zij zich dient te houden aan de Mediawet en de statuten van RTV Amstelveen. Om toezicht te houden is het PBO in het leven geroepen.

Het bestuur van RTV Amstelveen legt verantwoording af aan het PBO over de programmering en het gevoerde beleid. Daarnaast is het PBO verantwoordelijk voor de benoeming van de hoofdredacteur die belast is met de leiding over de programmering. Lees meer over: Politie inzet bij hoogoplopend conflict RTV Amstelveen


Update 21 uur


Hoofdredacteur Peter Leemeijer van RTV Amstelveen vertrekt, leegloop bij RTV AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.