Bijgewerkt: 24 augustus 2019

Wethouder Raat: 'Winterbanden onder schoolbusjes'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
02-02-2011

Onderwijswethouder Herbert Raat wil, dat busjes die worden ingezet voor leerlingenvervoer in de winter standaard van winterbanden zijn voorzien. Vandaag heeft de wethouder overleg met het vervoersbedrijf Klomp, dat het leerlingenvervoer in opdracht van de gemeente verzorgt.

Daarbij zal Raat zijn eis voor winterhanden naar voren brengen. „Momenteel zijn de busjes niet van zulke banden voorzien," zegt Raat. „Ik vind, dat dit bij het winterweer, zoals wij dat de laatste tijd hebben meegemaakt, niet meer kan. In andere landen zijn winterbanden wettelijk voorgeschreven. In Nederland bestaat die eis niet, maar ik vind, dat de kinderen in goede spullen vervoerd moeten worden."

Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder Herbert Raat (l) in de bus van Leerlingenvervoer Klomp met de scholieren in september 2010


De introductie van winterbanden leidt onvermijdelijk tot een kostenverhoging. De wethouder bekijkt samen met de vervoerder hoe dat moet worden opgelost. Raat wil verder, dat de vervoerder het beter in de gaten houdt, als er iets niet goed gaat met de kinderen en dat de chauffeurs dat snel doorgeven aan school, ouders of gemeente.

Volgens Raat gebeurt dat nu onvoldoende. Over het leerlingenvervoer bestonden in het verleden veel klachten. Volgens Raat gaat het sinds het begin van het nieuwe schooljaar een stuk beter. Hij is ook zelf enkele malen mee geweest om een indruk te krijgen. Ook van scholen als De Wending, De Schakel en De Regenboog komen positieve signalen. Klomp zet voor het leerlingenvervoer 30 busjes in, die dagelijks 190 kinderen vervoeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.