Bijgewerkt: 26 januari 2021

Wethouder Raat houdt de vinger aan de pols bij de zorginstellingen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-02-2016

Amstelveen kent veel verschillende partijen die zich bezighouden met de best mogelijke zorg voor haar inwoners. Zij zorgen er samen voor, dat Amstelveners zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg, gaat de komende maanden opnieuw verschillende partijen en organisaties in de wijken van Amstelveen bezoeken. Hier hoopt hij te horen, wat er goed gaat, maar ook, waar zij tegenaan lopen en hoe de gemeente hier wellicht bij kan helpen. Zowel van professionals als van patiënten, of bewoners.

Zo kent Amstelveen verschillende thuiszorgorganisaties, huisartsenpraktijken en andere zorgvoorzieningen, onder meer gesitueerd in gezondheidscentra. Amstelveen heeft ook bijzondere verenigingen, zoals De Schakel die zich volledig inzetten voor passende vrijetijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en de vrijwilligers van het Thuishuis, die ouderen met eenzaamheidsklachten thuis bezoeken.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg op bezoek bij de bewoners van het woonzorgcentrum Belmonte aan de Laan van de Helende Meesters op 13 januari 2016


Het laatste jaar zijn in Amstelveen daarnaast woonservicezones ontwikkeld binnen de gemeente. Dit zijn delen van wijken, waarin zorg en ondersteuning binnen handbereik zijn. In januari 2016 is reeds Belmonte, onderdeel van woonserviceszone ‘Laan van de Helende Meesters’, bezocht. Hier is gesproken met de bewoners over de ontmoetingsmogelijkheden, waar veel bewoners blij mee zijn, maar ook wat er nog beter geregeld kan worden. Alle verhalen van de aanwezigen zijn verzameld, waarna er binnen de gemeente gekeken wordt naar oplossingen. Ook worden samen met Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Welzijn opnieuw verschillende huisartsenpraktijken bezocht. Reden hiervoor is het belang van eerstelijnszorg voor Amstelveense inwoners.

“We houden de vinger aan de pols bij de zorg,” aldus wethouder Herbert Raat. “Als je ouder wordt, moet er goed voor je gezorgd worden. Na het bezoek aan Belmonte bleek, dat de bewoners veel goede ideeën hadden over hun leefomgeving. Variërend van het zelfstandig bijhouden van openbaar groen tot de bereikbaarheid van de parkeergarage.” Een overzicht van de bezoeken is te vinden op de persoonlijke blog van de wethouder. Zodra een bezoek is bevestigd, zal de agenda worden bijgewerkt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.