Bijgewerkt: 18 januari 2021

Wethouders Gordon en Raat in gesprek met de vertegenwoordigers van de weekmarkt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-11-2018

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken en Herbert Raat (VVD) wethouder Stadshart spraken op 12 november 2018 met de vertegenwoordigers van de weekmarkt in Amstelveen. Net als alle andere belanghebbenden in het Stadshart volgt de markt de ontwikkelingen op de voet. Want veranderingen in de openbare ruimte rondom het Stadsplein hebben bijna automatisch consequenties voor de markt. In het gesprek met de markt kwamen de mogelijke veranderplannen van Unibail-Rodamco-Westfield aan bod. Beide partijen onderstrepen het belang om de markt goed aangehaakt te houden bij de ontwikkelingen in het Stadshart.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken en Herbert Raat (VVD) wethouder Stadshart in gesprek met de vertegenwoordigers van de weekmarkt in Amstelveen op 12 november 2018


In gesprek met bewoners Buitenplein. In Amstelveen Inzicht ontving wethouder Herbert Raat later in de week bewoners van het Buitenplein. Het ging over de stand van zaken aan de Oostzijde van het Stadshart, zoals Hudson’s Bay en bijvoorbeeld over de vernieuwing van het Binnenhof. Wethouder Raat gaf aan een voorstander te zijn van vernieuwing aan die zijde van het Stadshart. Tegelijkertijd gaf hij aan begrip te hebben voor de bewoners die onzekerheid hebben over wat Unibail-Rodamco-Westfield van plan is. Hij vindt dat Unibail-Rodamco-Westfield in gesprek moet met de bewoners om te zoeken naar een manier om tot een oplossing te komen die voor alle partijen aanvaardbaar is.

Er gebeurt veel in het Stadshart. Of het gaat om een toekomstige, versmarkt, cultuurstrip of bioscoop. Om korte lijnen te hebben met het Stadshart gaat het college regelmatig om tafel met belanghebbenden in het Stadshart. Zoals nu met bewoners en vertegenwoordigers van de markt, maar de afgelopen periode ook met vertegenwoordigers van de horeca en met winkeleigenaren. De ontwikkelingen in het Stadshart zijn in volle gang. Deze korte-lijnen-overleggen vinden dus meer en meer gaan plaats.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.